Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier van de maand: Broeder Jacob Double Espresso

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier van de maand: Broeder Jacob Double Espresso

04 februari 2013 om 16:06

Het ABT bier van deze maand is geworden: Broeder Jacob Double Espresso. Dit koffiebier werd eerder bekroond met een zilveren medaille op de Brussels Beer challenge. In de hele maand februari wordt het bier geserveerd bij alle cafés die zijn aangesloten bij de Allitantie van Biertapperijen.

Broeder Jacob Double Espresso
Broeder Jacob Double Espresso
Broeder Jacob brouwerij logo

De smaak

Vol aromatisch, zacht bitter en een mooie nuance van verse koffie. De verhoudingen van het mengsel van bier en koffie, maar ook het brouwproces zelf is een goed bewaard geheim. De naam Double Espresso is duidelijk juist gekozen, het refereert naar sterke koffie. Het bier bezit dan ook een sterk koffie aroma en dito smaak.

Koffiebier

Volgens Johan Claes, de brouwer, kan dit koffiebier ook gebruikt worden voor het maken van desserts. En hij denkt dat dit nieuwe bier geschonken kan worden in de koffiebar.

Lees ook

Helemaal nieuw is het niet. In het buitenland wordt er koffiebier door diverse brouwerijen gebrouwen. "Meestal gaat het enkel om koffie extracten die aan het bier wordt toegevoegd. Maar in ons bier zit echte koffie." beweert Johan Cleas. "En niet de minste koffie: Finca la Pila single estate-koffie uit Guatemala." De koffie wordt op zijn Turks gezet en daarna tijdens het brouwproces toegevoegd.

Verkrijgbaarheid

Het bier wordt gebotteld in flessen van 75 cl, maar begin volgend jaar komen er ook vaatjes en 33 cl flesjes op de Belgische markt. Het koffiebier is verkrijgbaar in de horeca en bij de gespecialiseerde bierhandel.

In Nederland is het bier t/m 28 februari verkrijgbaar bij cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen.