Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestival 24 uurs van Maastricht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfestival 24 uurs van Maastricht

09 september 2008 om 14:32

Biervereniging Pint regio Zuid-Limburg presenteert op 13 en 14 september het Bierfestival de 24 uurs van Maastricht.

Bierfestival 24 uurs van Maastricht

In navolging van de speciaalbieren festivals in België zijn organiseert Pint een bierfestival in Maastricht: de 24uurs van Maastricht. Het feitelijke idee is om een festival te houden voor speciaalbieren en plaatselijke streekproducten. Dit laatste resulteert in een festival waarbij het Belgisch en Nederlands Limburgs cultureel erfgoed in woord en smaak alle aandacht krijgt. De bezoekers van het festival kunnen dan proeven en kennismaken met al deze producten.

Pint- regio Zuid– Limburg heeft als doel zoveel mogelijk bierliefhebbers naar de 24uurs te trekken. Anderzijds wil de vereniging ook zoveel mogelijk bierliefhebbers in wording interesseren voor de 24uurs van Maastricht. De locatie waar het festival wordt gehouden is hotel Stayokay in Maastricht. Deze zaal is gelegen in het oude maaspaviljoen aan de Maas.

De bierspecialiteiten op het festival worden aangeboden in kleine proefglaasjes van 15 cl inhoud en de vergoeding hiervoor vragen bedraagt slechts €1,50. Er wordt van deze relatief kleine glaasjes gebruik gemaakt omdat de nadruk van het festival ligt op het proeven en/of kennismaken met bierspecialiteiten. Het comité van de 24uurs van Maastricht heeft zelf actief brouwerijen benaderd die naar hun smaak een verrijking zijn voor het festival en haar formule.

Natuurlijk is er voor de bierliefhebbers in wording ook nog pils / wijn en fris uit het gewone assortiment.

De 24 uurs begint op zaterdag 13 september om 12:00 uur en duurt die dag tot 02:00 uur. Zondag zijn de deuren geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur. De entree is €5 ,- (inclusief 2 consumpties).

Lees ook