Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestival Festivalk trekt ruim 8.000 bezoekers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfestival Festivalk van Bird Brewery trekt ruim 8.000 bezoekers

25 mei 2022 om 13:50

Bierfestival Festivalk van Bird Brewery beleefde vanaf 13 mei zijn eerste editie. Het speciaalbierfestival was met ruim 8.000 bezoekers een groot succes.

Festivalk bierglazen proosten
Tappen van bier tijdens Festivalk
Zicht op het House of Bird tijdens Festivalk 2022

Bierfestival van Bird Brewery

Man achter de grill tijdens Festivalk 2022

Het driedaagse Festivalk kijkt terug op een fantastische eerste editie. Het gratis toegankelijke evenement trok ruim 8.000 bezoekers naar het proeflokaal House of Bird in het Diemerbos.

De festivalkgangers, jong én oud, genoten zichtbaar op het 5.000m2 terrein van live DJ’s, foodtrucks, speciaalbier, proeverijen, natuurexcursies, kindertheater, buitenspellen en meer. De belangrijkste vraag nu: wanneer is de volgende editie?

Het  Festivalk op 13, 14 & 15 mei 2022 is georganiseerd door proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. “Bij een eerste editie is het aantal bezoekers natuurlijk lastig in te schatten. In onze prognose hielden we rekening met 5.000 bezoekers, zeker voor een eerste keer al een flink aantal,” vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. “Gelukkig merkten we dat het Festivalk veelvuldig in de media verscheen en waren de reacties via onze eigen kanalen positief, maar dat er uiteindelijk ruim 8.000 bezoekers langs vlogen is echt boven alle verwachtingen.”

Lees ook

Festivalksfeer

De sfeer op het Festivalk was bovendien fantastisch. Jong en oud: iedereen genoot zichtbaar van de relaxte sfeer. “Twee podia met live DJ’s, een silent disco, verschillende barren en foodtrucks, buitenspelletjes, strandstoelen, bierbanken en een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer?” aldus mede-oprichter Teun IJff. “Daarnaast waren er voor kinderen allerlei activiteiten te doen, zoals hutten bouwen, schminken, vogelhuisjes beschilderen, natuurexcursies, kindertheater en een schaakworkshop. Het was echt genieten.” 

DJ Chuckie tijdens Festivalk 2022

 De grote toestroom van bezoekers maakten het wel even spannend. “Doordat het Festivalk veel meer bezoekers trok dan verwacht, heeft ons team en alle partners drie dagen lang alle zeilen bij moeten zetten om er voor alle bezoekers een fantastisch weekend van te maken,” licht eventmanager Sarah Meurs toe. ”Dat dit is gelukt én de sfeer ook nog relaxt bleef, daar ben ik wel een beetje trots op.” 

Volgende editie

Of er een volgende editie komt bij House of Bird in het Diemerbos? Het antwoord van mede-oprichter Rik van de Berg is duidelijk. “In de aankomende weken gaan we evalueren, maar dat er een volgende editie van het Festivalk komt kan ik je nu alvast vertellen. Het is fantastisch verlopen en dit willen wij zeker vaker!”

Sfeer tijdens het Festivalk in het Diemerbos bij Bird Brewery