Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierglas met drie drinkzijden om beter te kunnen proeven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierglas met drie drinkzijden om beter te kunnen proeven

06 februari 2024 om 11:03

Nendo heeft een bijzonder bierglas ontwikkeld in opdracht van de Japanse brouwerij Sapporo. Het glas met drie verschillende drinkzijden is ontwikkeld om het aroma en de smaak van tapbier te verrijken.

Bierglas met drie drinkzijden om beter te kunnen proeven
Perfect 3way glass om tapbier beter te kunnen proeven
3Way Glass van Nendo voor Sapporo

Perfect 3Way Glass

Nendo introduceert het Perfect 3Way-glas dat drie verschillende zijden of heeft, die elk voor een ander mondgevoel zorgen. Het design is gemaakt om de smaak en het aroma van tapbier te kunnen verrijken.

De ontwerpstudio vervaardigde dit 'Perfect 3Way Glass' met Sapporo tapbier in gedachten. De opdracht was om het perfecte bierglas te ontwerpen dat de smaak en het aroma van het Sapporo tabpbier kan maximaliseren en Nendo ontwikkelde een glas dat op drie manieren dient te worden gebruikt. 

Drie smaakervaringen met 1 bierglas

De bijzondere vorm van het glas is bewust gekozen. Er zijn drie mogelijke manieren om het bier te drinken met dit glas en deze manieren leiden allemaal tot een andere smaakbeleving. De verschillende rotaties staan voor de 'first sip', 'middle' en eindigend met de 'last sip'.

1. Recht

Nendo perfect 3way glass De voor- en achterkant van het glas zijn recht. De bierdrinker dient met deze vorm van het glas te beginnen. Door het bier op deze manier uit het glas te laten lopen komt het bier over de hele tong, voordat het bier in de keel komt.

Lees ook

2. Kromming bovenaan

Vervolgens is het de bedoeling om het glas te draaien, waardoor de hobbel zich bovenaan het glas bevindt. Hierdoor wordt het zachte en rijke aroma van de vloeistof behouden. In theorie zou de bolling het aroma van het bier volledig moeten omvangen, waardoor je smaakervaring verbetert. De brede rand aan je mond zorgt ervoor dat je mond wordt gevuld met een zacht, rijk aroma en een boeket aan bier.

3. Kromming onderaan

Tot slot dient het glas opnieuw geroteerd te worden, zodat de kromming van het glas zich aan de onderkant bevindt. Dit design zorgt ervoor dat het bier direct op het midden van je tong uitkomt en dat zou de beste afsluiter zijn om ultiem te kunnen genieten van vers tapbier.

Verkrijgbaarheid glas

De verwachting is dat het glas in eerste instantie alleen in Japan beschikbaar zal zijn om het te kunnen laten testen door liefhebbers van het Sapporo bier. Dit bijzondere glas is dus voorlopig nog niet te koop. Neem een kijkje bij bierglazen die wel in Nederland te koop zijn. 

Cookie instellingen