Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Keuzedeel Bierkennis voor middelbaar beroepsonderwijs

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierista lanceert keuzedeel Bierkennis voor middelbaar beroepsonderwijs

06 maart 2020 om 09:57

Bierista lanceert een opleiding voor het middelbaar beroepsonderwijs die zich volledig toelegt op bierkennis. Daarmee schoolt Bierista de bierambassadeurs van de toekomst.

Bierkennis keuzedeel MBO

Bierkennis

Ondanks de populariteit van bier is het nog steeds magertjes wat er aan scholing op biergebied gebeurt bij middelbare beroepsopleidingen. Informatie over wijn krijgen de studenten in overvloed. Bierkennis wordt slechts mondjesmaat overgedragen. Bierista brengt daar nu verandering in. Op de eerste ROC's wordt het keuzedeel Bierkennis inmiddels gegeven. "Met deze nieuwe lesstof wordt de kloof met wijn verkleind. Studenten leren online, ondersteund met een lesboek. Het lesmateriaal bevat tal van praktijk-opdrachten, waarmee alle facetten van bier aan bod komen", legt Alain Schepers van Bierista uit.

Bierambassadeurs

Bierista heeft de lesstof ontwikkeld samen met onderwijspartijen. "De afgelopen maanden is er een pilot gedraaid met ruim honderd studenten. Die stonden versteld wat er allemaal te weten valt over bier. En zeker ook wat er op biergebied gebeurt in eigen land. Nederland is een echt bierland en dat weet nog lang niet iedereen. Door de bierambassadeurs van de toekomst op te leiden, brengen we daar nu verandering in."

Bloeiende biercultuur

Bierista logo In het erkende keuzedeel Bierkennis wordt de volksdrank bij uitstek van alle kanten belicht. “Alles komt aan bod; van brouwen tot bier en spijs en van glaswerk tot tappen en serveren. In de opleiding is veel aandacht voor wat er in Nederland allemaal op biergebied gebeurt. En dat is veel. Daarnaast speelt ook een verantwoorde bierconsumptie een belangrijke rol. Als de horecaprofessionals van morgen nu gedegen bierkennis aangereikt krijgen, komt het met de trots op, en waardering van de bloeiende Nederlandse biercultuur wel goed.

Lees ook

Bierista's

Bierista is dé aanbieder van online bieropleidingen voor particuliere bierliefhebbers, onderwijsinstellingen en professionals in Nederland. Duizenden gediplomeerde Bierista’s verkondigen inmiddels het bierwoord om de bierbeleving in Nederland op een nog hoger peil te krijgen.