Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierproductie België in maart met 30% gedaald

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierproductie België in maart met 30% gedaald

21 april 2020 om 12:45

In maart 2020 is de bierproductie in België 30% lager dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. Dit komt voornamelijk door de maatregelen omtrent het coronavirus.

België horeca // Pixabay

Daling van de Belgische bierproductie

De Belgische bierproductie daalde in maart met maar liefst 30%, voornamelijk ten gevolge van de strenge coronamaatregelen in België. Veel brouwerijen hebben door de impact van het coronavirus hun activiteiten gedeeltelijk of volledig stilgelegd. Met veel pijn in het hart zien de brouwerijen hoe de coronamaatregelen hun industrie verslechterd. 

Coronamaatregelen 

België is hard getroffen door het coronavirus, daarom heeft de Belgische overheid strenge maatregelen genomen voor het land. Voorbeelden van de maatregelen in België zijn: de grenzen zijn grotendeels gesloten, alleen essentiële winkels zijn open en een volledige sluiting van de horeca.

Lees ook

Coronavirus, Pixabay Horeca is een belangrijk aspect in de bierverkoop, en de sluiting ervan betekent een grote klap voor de bierindustrie. Sinds 13 maart is de horeca gesloten in het land, waardoor de bierindustrie de halve maand maart geen bier heeft hoeven leveren. Aangezien horeca in België in april waarschijnlijk de hele maand maart dicht blijft is er nog geen verbetering in zicht voor de brouwers.

Daarnaast zijn de brouwers de mogelijkheid tot bierverkoop in Paasvakantie misgelopen. Dit is traditioneel een goede tijd voor de Belgische brouwerijen. Al deze aspecten bij elkaar opgeteld creëert een daling van 30% van de bierproductie in België. 

Overigens is de bierverkoop in Belgische winkels en warenhuizen wel toegenomen, maar dit is dus ruim onvoldoende om de daling in de horeca te compenseren. 

Grote evenementen afgelast

De Belgische regering heeft ook alle grote evenementen tot 31 augustus 2020 afgelast. Daarom is het ook onzeker of het Brussels Beer Weekend 2020 kan worden georganiseerd aangezien het bierfestival het eerste weekend van september zou plaatsvinden. Het weekend trekt elk jaar duizendtallen bezoekers en geeft een podium aan veel brouwers. 

In Nederland is de bierverkoop met 36% gedaald sinds de sluiting van de horeca.