Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biersommelier en CookingAcademy lanceren online biercursus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biersommelier en CookingAcademy lanceren online biercursus

21 september 2021 om 09:25

Biersommelier Fiona de Lange en TV-kok en vinoloog Robert Verweij van CookingAcademy lanceren samen een online biercursus. Leer in de cursus van alles over bier, bierstijlen en bier en spijscombinaties.

Biersommelier Fiona de Lange presenteert online biercursus
Fiona de Lange Biersommelier: 'everything beer' met cartoon
Cooking Academy wit op zwart

Nieuwe biercursus

Nederland is sinds afgelopen week een online biercursus rijker! CookingAcademy, het culinaire cursus-platform van TV-kok en vinoloog Robert Verweij, heeft samen met Nederlands’ bekende internationaal biersommelier en zytholoog Fiona de Lange een online biercursus ontwikkeld. Deze bestaat uit 9 modules en 70 lessen. Alle lessen worden via video door Fiona de Lange gegeven en zijn te bekijken via www.biercursusonline.nl.

Fiona de Lange Biersommelier: Everything Beer Fiona de Lange: “Robert Verweij benaderde mij met de vraag of ik op het platform met culinaire video’s de biercursus wilde produceren. Ik geef al jaren biertrainingen, heb vier boeken geschreven en was eigenlijk aan het nadenken over een mooie aanvulling. Een beter moment van de vraag van Robert kon er niet zijn! Het vastleggen van al mijn kennis in biercolleges is een geweldige toevoeging op alles wat ik tot nu toe heb gedaan. De online biercursus is een videovertolking van de opgebouwde kennis van meer dan 25 jaar bierliefhebber en uit de vier bieropleidingen die ik in het buitenland heb gevolgd.

Robert Verweij: “In de hedendaagse gastronomie nemen bier, thee en koffie een belangrijke plaats in. CookingAcademy werkt op al deze vlakken samen met de top van de Nederlandse docenten. Gasten zijn erg goed geïnformeerd en stellen steeds meer vragen. Ook de combinatie van bier en gerechten wordt steeds populairder, de horecaprofessional dient dus wel wat te weten van bier.”

Lees ook

Inhoud cursus

De cursus is heel laagdrempelig en voor iedere liefhebber die het leuk vindt om meer te weten te komen over bier en bierstijlen. Ook is de cursus erg geschikt voor het trainen van horecapersoneel. De lessen zijn ingedeeld naar de oorsprong van bier, wat is nu bier, hoe proef je bier en hoe wordt het gemaakt. Vervolgens behandel ik de herkomst van bierstijlen met unieke verhalen en de smaken. Het rijpen en bewaren van bier komt uitgebreid aan de orde, net als het combineren van bier en eten. De korte, compacte colleges worden ondersteund met sheets en naslagwerk. De cursist kan op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie de cursus volgen. Je kunt gratis een paar proeflessen volgen. De volledige cursus is voor 119 euro beschikbaar en nu voor een introductieprijs van 87 euro.”

CookingAcademy

CookingAcademy.nl is hét online culinaire cursusplatform van Nederland. “We gaan geen recepten maken of je ‘inspireren’, daarvoor zijn genoeg andere websites”, waarschuwt kok Robert Verweij. “Ik leer je, samen met m’n team van culinaire collega’s, technieken en processen beheersen waar je duizenden gerechten mee kunt maken.” Dit is dus niet het honderdste brood- of pizza-recept. “Topbakkers leren je hoe je pizza- of brooddeeg altíjd lukt”, aldus Verweij.

CookingAcademy logo Robert Verweij geeft al meer dan 20 jaar kook- en wijncursussen met z’n bedrijf TeesT. “Ik speelde al langer met het idee om ook online cursussen aan te bieden”, vertelt hij. “Online heb je de mogelijkheid om elke video op je gemak nog eens terug te kijken en je kunt elke cursus geheel op je eigen tempo doorlopen.” De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Verweij: “Echte starters beginnen bij de basis en doen rustig aan, maar ook (thuis)koks en (bier)sommeliers met wat meer ervaring kunnen rekenen op een flinke upgrade van hun skills."

Het team van de chef bestaat onder meer uit een (pizza)bakker, chocolatier, sushi-kenner, barista en theesommelier. En nu dus ook Fiona de Lange. Maar de online kook- en wijnacademie biedt nog meer. Bij iedere cursus krijg je gratis toegang tot de online community van  CookingAcademy.nl. “Via deze community kun je vragen stellen aan en contacten leggen met andere liefhebbers”, onthult Verweij. “Jaren geleden had dit wellicht niet gewerkt, maar tegenwoordig is het heel normaal om een online cursus te volgen. Het is gaaf om te zien dat we op deze manier zo’n enorme doelgroep hebben. We gaan het culinaire niveau van Nederland omhoog brengen bij zowel de gasten als de horeca. Dat is onze missie en dat gaat ons lukken.”

Cookie instellingen