Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje in de kroeg wordt weer duurder

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biertje in de kroeg wordt weer duurder

02 augustus 2019 om 15:44

Een biertje in de kroeg zal het komende jaar waarschijnlijk flink duurder worden. Dit ten gevolge van de Wet Arbeidsmarkt in Balans, waardoor horeca-zaken meer kosten maken.

Café met taps // pixabay

Wet Arbeidsmarkt in Balans

De wet heeft als doel vaste contracten aantrekkelijker te maken. In sectoren met veel flexibele contracten (zoals de horeca) zullen de kosten stijgen. Het is niet onwaarschijnlijk dat deze kosten worden doorberekend aan de gasten. 

Lees ook

Duurdere horeca

Dit jaar zijn de prijzen op het terras overigens ook al gestegen. Dit was grotendeels te wijten aan de verhoging van het lage BTW tarief. De verhoging van het BTW-tarief van 6% naar 9% is terug te zien in de prijzen. Deze alcoholvrije dranken stegen met 3,8% tegenover 2,6% voor bier en wijn.

De gemiddelde prijsstijging lijkt mogelijk fors, maar is nog altijd minder dan bijvoorbeeld de prijsstijging in de supermarkten, die het afgelopen jaar de prijzen met gemiddeld 3,8% verhoogden. Zonder de verhoging van BTW kwam het rondje terras uit op gemiddeld €23,07, wat neerkomt op een stijging van 1,9%: de laagste in vijf jaar tijd.

Cookie instellingen