Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird lanceert Wilhelmus | Orange IPA met koninklijk tintje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird lanceert Wilhelmus: Orange IPA met een koninklijk tintje

31 maart 2022 om 10:59

Bird Brewery heeft in aanloop naar Koningsdag 2022 een Orange IPA met een koninklijk tintje gelanceerd. Wilhelmus is een frisse en fruitige India Pale Ale.

Wilhelmus bier Bird brewery met sinaasappels
Bird Brewery Ralph en Rik
Wilhelmus bier

Oranje bier

De Oranjekoorts raast eind april weer door het land en daar speelt Bird Brewery op in met hun nieuwste bier Wilhelmus. Een frisse, fruitige Orange IPA met tonen van sinaasappel. De Elixer hop zorgt verder voor een subtiele bitter en tropische aroma’s. Een heerlijke doordrinker dus!

“We brouwen dit jaar een aantal bieren rondom feestdagen, waarbij Wilhelmus natuurlijk speciaal is gebrouwen voor koningsdag. Het bier is op blik, heerlijk doordrinkbaar en helemaal in de sfeer van onze Wilhelmus”, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. “De kans is trouwens groot dat je op koningsdag ook een echte huismus spot, de vogel is een graag geziene gast in de binnenstad en en je ziet hem vaak in de buurt van mensen.”

Lees ook

Hollands Hophuis

Bird Wilhelmus Orange IPA blikjes tussen sinaasappels “De Orange IPA is gebrouwen met de Elixer hop van Hollands Hophuis”, vertelt brouwer en oprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Hollands Hophuis levert hop van Europese hopvelden, waaronder dus deze Elixer hop. Het geeft Wilhemus een verfrissende smaak en tropische aroma’s.”  

Over Bird Brewery

Bird Brewery is de laatste jaren uitgegroeid tot bekende naam. Met hun vele prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur weten ze impact te maken binnen de bierwereld. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen meer dan 96.000 bomen en doneerde 2,7 miljoen liter drinkwater.