Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goose Island | Bourbon County Stout | Black Friday

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Bourbon county brand stout te koop op black friday

Bourbon County Brand Stout te koop op Black Friday

19 november 2018 om 11:01

Op Black Friday wordt bij de Bierkoning in Amsterdam een flinke wachtrij verwacht. Daar wordt, net als in Chicago, de nieuwe gelimiteerde Goose Island Bourbon County Brand Stout (15,2% ABV) verkocht.

Goose Island Bourbon County Stout
Goose Island Bourbon County Brand Stout
Goose Island Bourbon County Brand Stout

Gelimiteerd Goose Island bier

Afgaand op de vorige jaren moeten bierfanaten snel zijn als ze een fles Bourbon County Brand Stout in handen willen krijgen. In 2017 was de beperkte oplage van 100 flessen bij de onafhankelijke bierhandel De Bierkoning binnen enkele minuten uitverkocht.

Bij De Bierkoning stond al vroeg een rij en kwamen mensen vanuit heel Nederland en zelfs België om een fles te bemachtigen. Om dit jaar iets meer bierliefhebbers blij te maken zijn nu 200 flessen beschikbaar bij de drankenspeciaalzaak alsook 30 vintage exemplaren uit 2017. Er zijn in totaal tussen de 4000 en 6000 flessen Bourbon County Stout 2018 afgevuld.

Raymond en Josh van Goose Island

Voor wie niet naar De Bierkoning kan afreizen is online via Hopt.nl nog een optie. Echter ook daar ging de verkoop vorig jaar ongekend snel waardoor je geluk moet hebben om een fles te bemachtigen.

Tweede keer naar Nederland

Hoofdbrouwmeester van Goose Island Jared Jankoski: "Dit is het derde jaar dat we dit zeer speciale bier naar Europa brengen en het tweede jaar naar Nederland. We zijn zo blij dat bierliefhebbers in Nederland even gek zijn op Bourbon County Brand Stout als de liefhebbers hier in de VS!

Ons originele Bourbon County Brand Stout is even goed als toen we het meer dan twee decennia geleden voor het eerst hebben gemaakt. Weet je, als het goed is, waarom zou je het dan veranderen? We kunnen niet wachten tot de Nederlandse bierliefhebbers het op Black Friday kunnen proeven!"

Lees ook

Bourbon County Brand Stout te koop

Bourbon County Stout bij de BierkoningDe op bourbonvaten gerijpte imperial stout is op Black Friday voor circa 20 euro per fles in beperkte hoeveelheden exclusief verkrijgbaar bij de onafhankelijke bierhandel ‘De Bierkoning’ in Amsterdam en op Hopt.nl. Vanaf ’s morgens 10 uur openen de deuren van De Bierkoning voor de eerste tien mensen die vervolgens worden getrakteerd op een privé proeverij van de versies van 2017 en 2018.

Uiteraard kunnen zij het bier ook als eerste kopen. Daarnaast kan het bier ‘s avonds exclusief van de tap geproefd worden bij de Amerikaanse craft beer bar de BeerTemple in Amsterdam.

Er is in de bar plaats voor maximaal 200 personen. Online waren 150 kaarten bijna direct uitverkocht. Aan de deur zijn de 23 ste nog 50 kaarten beschikbaar. Om 19.00 uur wordt de eerste van twee vaten Bourbon County Brand Stout aangeslagen.

2018 Bourbon County Brand Stout specs:

ABV (Vol%): 15,2%
IBU: 60
Kleur: Midnight
Hopsoort: Millennium
Moutsoorten: 2-rijig, Münchener, Chocolade, Karamel, Geroosterde gerst, Zwarte mout

Bourbon County Brand Stout, of BCBS wordt acht tot vijftien maanden gerijpt in gebruikte Heaven Hills bourbonvaten. Het vatgerijpte bier heeft een sterk karakter met aroma’s van cacao, vanille, karamel, amandel en kers. Extra tonen van leer en tabak verrijken dit complexe bier dat met elke slok nog voller smaakt.

Goose Island Bourbon County Stout proefglaasjes

Bourbon County Brand Bramble Rye Stout.

De brouwer brengt nog een extra variant naar Nederland die normaal alleen in Chicago wordt verkocht, namelijk de Bourbon County Brand Bramble Rye Stout.

Deze editie is gerijpt in roggewhiskyvaten en vervolgens is er sap en puree van frambozen en braambessen uit Michigan en Washington toegevoegd. Het resultaat is een bier met extra complexe vruchtentonen en een kruidig roggekarakter van de vaten. Deze zijn ook exclusief van het vat te proeven in De BeerTemple.

Wil je graag meer informatie over Bourbon County Brand Stout 2018 en andere varianten
beschikbaar in de VS, neem dan een kijkje op: https://www.gooseisland.com/blog/announcing-2018-bourbon-county-variants.

Goose Island Bourbon County Brand Stout 2018 varianten

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Ronald (gast) op 17-07-2019 om 18:21:11

Pffff lijkt ws helemaal niet op bier

Zie meer reacties

Zie minder reacties