Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Kaarschot lanceert met trots: Kaarschots ELF

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Kaarschot lanceert met trots: Kaarschots ELF

12 juni 2020 om 13:35

Brouwerij Kaarschot uit Rijsbergen lanceerde op 22 mei 2020 trots hun nieuwe bier de Kaarschots ELF. Het is een rijk en vrij zwaar speciaalbier met zo' n 11% alcohol.

Brouwerij Kaarschot
Kaarschots ELF Logo
St. Brouwerij Kaarschot

De nieuwe trots van Kaarschot 

Vijf buurmannen van de oude heerlijkheid Kaarschot zijn in 2013 gestart met het brouwen van bier. Een hobbybrouwerij was geboren genaamd Brouwerij Kaarschot. In 2016 werd een stichting opgericht. De brouwerij is inmiddels gevestigd in de beekvallei van de Aa- of Weerijs, op een steenworp afstand van de Nederlands-Belgische grens. Het doel van de stichting is het ontwikkelen van mooie ambachtelijke streekbieren, brouwkennis ontwikkelen en brouwequipment opbouwen.

Brouwerij Kaarschot logo Daarnaast halen ze hun passie uit het delen en laten toetsen van de Kaarschotse speciaalbieren zodat dit een bron van ontwikkeling is. In de afgelopen zeven jaren heeft de brouwerij vier mooie bieren ontwikkeld en op de markt gebracht. De Kaarschot Wit, - Amber en Triple bestaan al langer. Afgelopen anderhalf jaar is er gewerkt aan onze nieuwe trots: Kaarschots ELF. En er zit meer in het vat... 

Kaarschot ELF

Elf is een verraderlijk lekkere, straffe quadrupel van tegen de elf procent. De naam Kaarschot ontleent zijn herkomst naar verluid aan een wilgenbosje aan de oevers van de beek Aa- of Weerijs. Het schijnt dat heel vroeger zich daar vele elfjes in ophielden.

Lees ook

Na het drinken van Kaarschots bier worden door de Kaarschotters soms nog wel eens glimpen gezien van de Elfen. Aan de oevers van de beek doen zij zich dan te goed aan het zoete brouwwater dat over de Belgische grens ons heerlijkheid binnen stroomt. Ze drinken dit uit prachtige glanzende kelken. Overdag, als er op de akkers wordt gewerkt, verschuilen de elfen zich waarschijnlijk in het bos rond de Binnenhei of tussen het riet waar ooit de watermolen stond...

Over de ELF

Kaarschot Het ontstaan van de naam van het bier en het verhaal erachter gaat enerzijds terug naar het getal 11 dat in de rijke carnavalscultuur van het Brabantse gelijknamige heerlijkheid Kaarschot van rijk belang is. Anderzijds bestond de wens om een mooie quadruple van hoge gisting en tegen de 11 % alcohol te ontwikkelen.

En de verwijzing naar de elven in de beek. Daarvoor moet je zelf maar eens bij de brouwerij komen kijken. Daar scoor je wellicht een degustatiebier en krijg je het verhaal van de Elven hoogstpersoonlijk te horen van een van de brouwers.