Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Oersoep start crowdfunding voor brouwlab

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Oersoep start crowdfunding voor brouwlab

25 november 2022 om 14:30

Oersoep uit Nijmegen is een crowdfundingscampagne gestart om een brouwlab op de NYMA te realiseren. De brouwerij hoopt te groeien naar meer dan 1000 eigenaren.

Oersoep brouwers
NYMA concept
Oersoep Brouwlab concept

Oersoep brouwlab met proeflokaal

Op het NYMA terrein in Nijmegen opent Oersoep aankomend jaar een experimenteel brouwlab met proeflokaal. Hier wordt op kleine schaal geëxperimenteerd met nieuwe stijlen en smaken. Er komt een kleine state-of-the art brouwinstallatie en vergistingstanks waaruit direct getapt kan worden.

Crowdfunding

Om financiering voor dit nieuwe brouwlab mogelijk te maken stelt Oersoep per 19 november een tweede ronde verkoop van certificaten van aandelen (equity funding) in het bedrijf open. Kopers van een certificaat worden daarmee mede-eigenaar van het bedrijf. Oersoep wil groeien naar meer dan 1000 mede-eigenaren. Instappen kan al vanaf 110 euro.

Lees ook

SS BrewTech Brewhouse 556 Oersoep startte een eerste ronde certificaatverkoop in 2019. Met succes, binnen twee maanden was met 400 mede-eigenaren het beoogde aantal behaald. Eigenaren worden meegenomen in de koers van Oersoep en worden ook betrokken bij bedrijfsmatige beslissingen. Zo mogen eigenaren de exclusief voor het NYMA brouwlab gebrouwen bieren proeven en meebeslissen welke bieren op grotere schaal moeten worden uitgebracht.

Over Oersoep

Oersoep is een ambachtelijke brouwerij in Nijmegen en stond als één van de eerste brouwerijen aan de wieg van de craftbeer-revolutie in Nederland. De brouwerij staat bekend om hun smaakvolle bieren met een eigenzinnig karakter. Hun bier is verkrijgbaar in horeca en retail, voornamelijk in Nijmegen, maar ook daarbuiten. Oersoep is 10 jaar geleden in een garagebox gestart en uitgegroeid tot de grootste brouwerij van Nijmegen.

Mede-eigenaar worden?

Kijk voor meer informatie en de aankoop van certificaten op www.carriedbythecrowd.nl. Certificaten kunnen ook cadeau gegeven worden. Bestellingen worden voor Sinterklaas en Kerst geleverd.

Oersoep start crowdfunding