Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij scoort in Britse pubs met 'reverse Guinness' bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij scoort in Britse pubs met 'reverse Guinness' bier

13 januari 2020 om 10:58

Team Toxic uit Liverpool heeft een grote hit te pakken met een heel bijzonder speciaalbier. Het bier 'Sinistral' wordt ook wel reverse Guinness, oftewel omgekeerde Guinness genoemd.

Team Toxic witte stout
Reverse Guinness bier
Team Toxic Witte Stout

Creatie van Sinistral

Er is een paar jaar gewerkt om dit bier te creëren. Team Toxic uit Liverpool was het zat dat andere brouwerijen zogenaamde witte stouts brouwden, maar die eigenlijk blond tot goud waren qua zicht. Zij waren van mening dat een white stout ook écht wit moest zijn. 

Ze hebben bewust gebruikgemaakt van mout en graan waarvan zij wisten dat het een heel licht en troebel (hazy) resultaat zou opleveren. Er zijn gasten die denken dat er iets is toegevoegd aan het bier (zoals bij glitter bier), waardoor het zo'n witte kleur heeft, maar dat is niet het geval. Waar de zwarte kop op het bier uit bestaat? Dat is een geheim. 

Reverse Guinness speciaalbier

Witte Guinness met zwart schuimHet bier heeft in de pubs de naam 'Reverse Guinness' gekregen, omdat het bier wit is met een zwarte kop. Guinness plaatste op 1 april (April Fools Day) ooit een poster waarin een wit Guinness bier te zien was met zwart schuim en de tekst 'For today only'. De look van die 1-aprilgrap door het biermerk uit Dublin is nu redelijk benaderd door Team Toxic uit Liverpool.

Lees ook

Er is slechts 1.200 liter van Sinistral gebrouwen en het is allemaal al verkocht aan kroegen en cafés. Voorlopig is dat ook alles wat op de markt gaat komen, misschien volgt volgend jaar een imperial versie van de witte stout. 

Zwarte kop

Sue the Brew van Team Toxic over de zwarte kop op hun Sinistral: 'De zwarte kop op het bier moet echt gezien worden als een gimmick, een manier om de reverse Guinness helemaal af te maken. Het is wel de manier geweest om zoveel aandacht voor het bier te krijgen, maar de echte ster moet de witte stout zijn waar zo lang aan is gewerkt.' 

Check voor meer info de Facebook groep of de brouwerij op Twitter