Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brugge Tripel Prestige 2016

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brugge Tripel Prestige 2016

20 oktober 2016 om 13:30

Brouwerij De Gouden Boom lanceert in gelimiteerde oplage het exclusieve speciaalbier: Brugge Tripel Prestige 2016.

Gebrouwen met het historisch kruidenmengsel gruut.

Brugge Tripel Prestige 2016
Brugge Tripel Prestige 2016
Brugge Tripel Logo

Brugge Tripel Prestige 2016 Sinds 2015 experimenteert Brouwerij De Gouden Boom om elk seizoen een Brugge Tripel extra verrijkt met het historisch kruidenmengsel gruut te brouwen. Deze zoektocht heeft de brouwers geïnspireerd om Brugge Tripel Prestige 2016 te brouwen.

Brouwtraditie

De brouwerij houdt met het gebruik van het kruidenmengsel ‘gruut’  als ingrediënt de Brugse brouwtraditie in ere. ‘Gruut’ is een mengeling van kruiden die de unieke smaak geeft aan Brugge Tripel. In de Brugse regio was men in de Middeleeuwen verplicht ‘gruut’ in plaats van hop te gebruiken en men diende het aan te schaffen bij de ‘Heeren van Gruuthuse’.

Lees ook

Prestige en allure

Brugge Tripel glas Brugge Tripel Prestige 2016 doet haar naam alle eer aan. Brugge Tripel werd namelijk verrijkt met extra kruiden waarbij jeneverbes de hoofdrol speelt. Deze krachtige tripel van 9,5 % vol./alc. wordt gekenmerkt door een volle ronde smaak met licht gerookte toetsen, het bier is rijk en romig. Het gebruik van jeneverbes zorgt voor de ‘crispy touch’. De geur is complex kruidig en in volledig evenwicht  met de typische bitter-zachte smaak.

‘Gruut’ hart

Brugge Tripel houdt van haar geboortestad ! Aan de lancering van de Brugge Tripel Prestige 2016 heeft de brouwerij een ‘goed doel’ ter ondersteuning van het Brugs cultureel erfgoed gekoppeld. Per fles doneert de brouwerij € 0,50 ten behoeve van de restauratie van de bidkapel van het ‘Gruuthuse’ in Brugge.

Limited Edition

De Brugge Tripel Prestige 2016 wordt vanaf oktober 2016 gelimiteerd aangeboden in 33 cl en 75cl flessen.

Cookie instellingen