Bruine beugelfles Grolsch wordt groen

 Bruine beugelfles Grolsch wordt groen

15 februari 2008 om 10:58
Bierproducten | Biermerken

De bruine beugelfles van Grolsch verdwijnt uit de schappen. De bierbrouwer stapt wereldwijd over op een groene versie. Nederland krijgt eind april de primeur.

Grolsch spreekt van een ‘modern vormgegeven’ beugelfles. De fles is slanker, doordat hij volgens de brouwer hoger en smaller is dan de oude trouwe beugel. Grolsch belooft dat het bekende plopgeluid nog steeds te horen zal zijn bij het openen van de fles. Gelukkig maar, want dat is, naast het prettig grote volume, toch een van de belangrijkste redenen voor het drinken van beugelflessen. Lekker ploppen.

Ab Pasman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Grolsch zei in december 2006 over de introductie van de ‘gewone’ groene fles van 33 centiliter: ‘We zijn erg trots op de nieuwe Grolsch fles. Deze fles voldoet aan de wensen van de consument; eigentijds, authentiek en een tikkeltje eigenwijs. We willen af van de saaiheid op het bierschap. De consument wil zich anno 2007 onderscheiden. En wij ook.’

De beugelfles van Grolsch werd in 1897 geïntroduceerd. Sindsdien is er nauwelijks iets aan de fles gewijzigd. Toen de bruine kroonkurkfles zijn intrede deed na de Tweede Wereldoorlog, heeft Grolsch als enige bierbrouwer vastgehouden aan de beugelfles. Met succes. De nieuwe beugelfles van grolsch: meer dan 100 jaar traditie in een modern jasje.


 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Palm Spéciale

Palm. Waarom? Daarom!
Elke dag is het leuk om af te tellen naar de volgende dag, onder het genot van een Palm biertje.

Meer reclames van Palm Spéciale

Laatste reacties