Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Burgemeester Jozias van Aartsen opent Nederlandse bierweek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Burgemeester Jozias van Aartsen opent bierweek

05 november 2006 om 00:12

Burgemeester en oud-minister Jozias van Aartsen zal de bierweek openen op 10 mei 2012 in de Grote Kerk in Den Haag.

Jozias van Aartsen

week van het nederlands bierOp donderdag 10 mei 2012 zal de Burgemeester van Den Haag en oud minister van Landbouw Jozias van Aartsen tijdens het openingsevent symbolisch het eerste vat aanslaan en het glas heffen op de Opening van de Week van het Nederlandse Bier! Naast de opening worden ook biertrends en andere bierfeiten gepresenteerd onder andere over Den Haag maar ook landelijk.

In bierland België is het op dit moment nog niet gelukt om alle partijen uit de bierbranche te laten samenwerken om de nationale biercultuur bij de consument onder de aandacht te brengen. Henri Reuchlin, voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier: "We hebben met alle partijen uit de biersector zo’n anderhalf jaar toegewerkt naar de organisatie van één landelijke bierweek met maar één doel: Het Nederlands bier te promoten. Hiermee geven we tegengas aan alle opkomende bierlanden zoals de Verenigde Staten, Aziatische en Scandinavische landen. Dat het leeft blijkt wel uit de tientallen aanmeldingen van activiteiten die de organisatie afgelopen week mocht ontvangen van onder andere hotels, cafés en restaurants."

Lees ook

De Week van het Nederlandse Bier loopt van 10 mei tot en met 20 mei 2012. Deelname aan de Week van het Nederlandse Bier staat open voor alle partijen. De gehele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In heel Nederland vinden bieractiviteiten plaats zoals de Open Brouwerijdagen in het weekend van 19 en 20 mei, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Meer informatie over de Week, deelnemende activiteiten en de laatste ontwikkelingen staan beschreven op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl