Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Café Top 100 2017 | Welke biercafés zijn de beste?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

'Café Top 100' 2017

08 november 2017 om 13:03

Het is weer zover, de Café Top 100 is weer bekendgemaakt door Misset Horeca. Benieuwd of jouw favoriete buurtcafé in de top 100 van dit jaar staat?

Café Top 100 2017

Café Top 100 

Ook dit jaar heeft Misset Horeca de Café Top 100 bekendgemaakt. Wij geven hier aandacht aan de nummers één, twee en drie van dit jaar. Het zijn cafés in Zierikzee, Den Haag en Alkmaar. Benieuwd of er cafés in jouw omgeving in de Top 100 zijn opgenomen? Bezoek de website van Misset Horeca

1.) De Gekroonde Suikerbiet, Zierikzee 

De Gekroonde Suikerbiet, ZierikzeeEigenaar Robbert Roggeband zag al vroeg in dat eten steeds een belangrijkere rol zou gaan spelen. Sinds de grote verbouwing in 2006 is er dan ook meer ruimte gemaakt om eters tegemoet te komen.

De Zeeuwse ondernemer is daarbij voorzichtig te werk gegaan. De Gekroonde Suikerbiet was, is en blijft een topcafé. Eentje waar je heel goed kan eten. Een aantal gerechten op de menukaart kunnen zelfs meegenomen worden. Gerechten die vooral in de smaak vallen zijn onder andere de mosselen – in de zomer -, Fish & Chips en de inmiddels fameuze Bietburger.

Succes ondernemer

Door meer aandacht te besteden aan eten heeft Robert Roggeband een andere doelgroep weten te bereiken. In plaats van 18-jarige jongeren komen er veel meer gezinnen met hun kinderen. De ondernemer zegt dat zijn succes te danken is aan het loslaten van zijn traditionele ideeën. Zo hield hij jarenlang het gebruik van handhelds tegen en moet hij er nu niet aan denken ze niet tot zijn beschikking te hebben.

Juryrapport

De jury was te spreken over de gastvrijheid van het café. Er word op en top voor iedere klant gezorgd. Zo was er een stel dat buiten wilde zitten, toen er helaas geen plek meer voor ze was. Zonder te aarzelen pakte de ober een tafel van achter zodat deze gasten van hun drankjes konden genieten.

Een echt café waar je op hoopt als je een bier gaat drinken. Het terras ziet er verzorgd en uitnodigend uit en heeft echt stopkracht. Het interieur is klassiek en het is duidelijk zichtbaar dat we te maken hebben met een echt bruincafé. Alles staat er verzorgd bij en past binnen het interieur. 

2.) Huppel The Pub, Den Haag De Gekroonde Suikerbiet, Zierikzee

Het Haagse Huppel The Pub is geëindigd op de tweede plaats. De jury vond dat de ondernemers Jeroen van Beek en Eline van Urk Dam perfect zien hoe je een bruincafé toekomst bestendig maakt.

Modern concept

Jeroen van Beek en Eline van Urk Dam namen in 2007 Huppel The Pub over, na er jaren gewerkt te hebben. Na jaren van kleine en grotere aanpassingen staat er nu een concept waar ze zich volledig in kunnen vinden.

Een bruin café dat hoort bij de tijd van nu. De Huppel is een gezellig bruin biercafé in het oude centrum van Den Haag. Het drankassortiment is zeer uitgebreid, zo kun je kiezen uit ongeveer 150 soorten whisky of één van de 60 speciaalbieren. Uit één van de kranen komt hun eigen gebrouwen bier: de HuppALE.

Succes op eigen manier

In de afgelopen 10 jaar tijd hebben de twee het niet alleen, beetje bij beetje, uitgebouwd tot een top-onderneming. Het staat ook heel dicht bij henzelf. Eline zei onlangs in een interview met Misset Horeca: ‘We doen niet aan een concept, maar we weten precies wat we willen en hoe we dat moeten realiseren.’ En dat merkt de jury ook op. De populariteit van het café maakt dat het duo hier iets heel goed doet, met iets waar ze 100 procent achter staan. 

Lees ook

Ondernemen op een manier waar je zelf achter staat is heus niet uniek in het horecalandschap. Maar het plezier dat ze hier aantroffen, was overweldigend. 

3.) De Koning, Almaar 

De Koning, Alkmaar

In mei 2014 openden ondernemers Daan Touw en Remco de Boer hun café De Koning in het Alkmaarse uitgaansgebied De Brug. Nu, ruim drie jaar later, kan niet anders geconcludeerd worden dan dat het een doorslaand succes is. De jaaromzet is het dubbele van wat er verwacht werd en het aantal hectoliters bier dat er op jaarbasis doorheen gaat, is anderhalf keer van wat huisbrouwer – en tussenhuurder – Heineken voorspelde. Vorig jaar stond het café nog op de 13e plaats. Nu in 2017 staat het naast de toppers van het land op de welverdiende 3e plaats.

Van het duo is Daan Touw de ondernemer en onderhandelaar en Remco de Boer het gezicht van het café, en is ook vaker te zien op de vloer.  Daarnaast is de bedrijfsleider Piet-Hein Hagenaar die mede sturing geeft aan het geweldige team dat men bij De Koning om zich heen verzameld heeft.

Eten

De Koning onderscheidt zich verder met eten. Waar Touw eerst voor ‘pubfood’ wilde gaan, weet De Boer hem te overtuigen meer richting diner te doen. Trots zijn ze op de Josper Grill. Op deze hout gestookte oven worden al hun (warme) vlees- en visgerechten bereid wat zorgt voor een authentiek, sappig en heerlijk herkenbare smaak. Het eten zorgt er ook voor dat De Koning vier keer op een dag ‘gebruikt’ wordt. Lunch, borrel, diner en – op vrijdag en zaterdag – uitgaan. Dan gaan de lampen omhoog, de tafels aan de kant en krijgt de dj een podium. Het zorgt ervoor dat drank nog altijd voor zo’n 65 procent van de omzet verantwoordelijk is.

Top personeel

Naast de ondernemers is er het team van medewerkers dat De Koning maakt tot wat het is. In het hoogseizoen zijn er zo’n twintig medewerkers en in totaal heeft De Koning negen vaste personeelsleden. Zij zorgen voor een meer dan laaiend enthousiast juryrapport. Bij binnenkomst wordt de jurylid direct, hartelijk en warm welkom geheten. Personeel krijgt bij De Koning de kans zich te ontwikkelen. En naast cursussen, onder meer voor bedrijfsleiding, worden altijd proeverijen georganiseerd bij een nieuwe menukaart of als er nieuw bier te verkrijgen is. Een goede manier van scholing van je medewerkers, die de proeverijen ongetwijfeld nuttig en aangenaam zullen vinden.

Bij De Koning zorgen ze ervoor dat alles in het café op en top is. Niet alleen de bediening, maar ook achter in het restaurant ziet het er indrukwekkend uit. Iets waar de ondernemers trots op mogen zijn.

Wil je zien of jouw buurtcafé in de top 100 staat? Bekijk dan snel de Café top 100 van 2017!