Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Café top 100 2019 | Wat is het beste café van Nederland?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Café top 100 van 2019

19 november 2019 om 16:05

De resultaten van Café top 100 voor dit jaar zijn bekendgemaakt. Welk café is verkozen tot het beste? Benieuwd welke cafés uit jouw buurt zijn genomineerd?

Winaars Café Top 100 in 2019

Café Top 100 

Misset Horeca heeft de resultaten van Café Top 100 2019 bekendgemaakt. Onze aandacht gaat naar de top 3 beste Cafés van Nederland uit Rotterdam en Sittard. Benieuwd welke cafés uit jouw omgeving de beste zijn? Neem dan een kijkje op de website van Misset Horeca.

1.) Bar Restaurant Sijf in Rotterdam

Bar Restaurant Sijf, Rotterdam Bar Restaurant Sijf zelf is nog niet heel oud, opgericht in 1998 en wordt beheerd door Herman Hell sinds 2008. Ondanks het feit dat het café niet zo oud is, heeft het wel een heel uniek karakter.

'Dit is geen bedacht concept dat een bruincafé-uitrstaling heeft meegekregen. Dit is een plaatje van een zaak, dat op de juiste manieren piept en kraakt en waar van de plinten tot aan het plafond een sfeer hangt waar moeilijk een vinger achter te krijgen is.' zegt Herman Hell, Eigenaar Sijf.

Bar Restaurant Sijf heeft een mooie collectie aan speciaalbieren. Ze hebben ruim 70 verschillende soorten en noemen zichzelf "hoptimisten". Naast de bieren op de fles, hebben ze met regelmaat exclusieve bieren die gelagerd zijn op whisky- of rumvaten en nog veel meer.

Eten

Sijf legt de focus niet alleen bij het bier neer, zonder hun geweldige eten zal Sijf niet zo'n groot succes zijn geworden. Bij Sijf zijn het geen 'standaard' hamburgers met frietjes of een kipspies met saté. De bar wil zich blijven onderscheiden en dat lukt hen goed met onder meer hun poké bowl salmon of tempeh. De verhouding eten-drinken is 50/50 en maandelijks gaan er ruim 850 borden diner doorheen. Om ervoor te zorgen dat je het beste van het beste kan krijgen staan ze met meer dan 15 mensen in de keuken en werken ze enkel met verse producten.

2. Tapperie de Gats in Sittard

Vorig jaar bereikte Tapperie de Gats de top 10 van de Café Top 100 met een negende plaats. Door hard werken, verbeteringen en een enthousiast team hebben ze zich naar plek 2 kunnen werken. Jonge ondernemers Frank en Sanne Braam hebben bewezen dat ze geen eendagsvliegen zijn.

Overname 

Tapperie de Gats, Sittard Dit ondernemers duo heeft al wat werkervaring opgebouwd in de laatste jaren. Voordat ze Trapperie de Gats overnamen in 2019, werkten ze samen in een café aan de overkant van het plein. Samen hebben ze dit café een enorme boost gegeven. Elke vrijdag zit het café beneden en boven vol met eters en drinkers.

Concept

Tapperie de Gats is het eerste speciaalbier café op de historische markt in Sittard. Ze hebben een assortiment van 100 verschillende soorten speciaal bier. Hun karakteristieke en monumentale pand uit 1535 maakt het een hele beleving op zich. Een bruin café kan je tegenwoordig bijna niet meer wegdenken en hoort bij deze tijd. Naast hun prachtige historisch pand, hebben ze een uniek concept dat perfect past bij de Limburgse cultuur. Iedere zondag biedt Trapperie de Gats het familiediner "mit de pan op taofel". Iedere week plaatsen ze op hun facebook pagina welke specialiteiten ze serveren voor dit concept. 

Lees ook

3.) Bierboutique in Rotterdam 

Bierboutique Rotterdam, Rotterdam

Dit café is in tegenstelling tot de andere twee uit de top 3 pas drie jaar geleden begonnen. In plaats van een traditioneel bruin café, hebben ze ervoor gekozen er een moderne draai aan te geven. Hun interieur heeft gouden wanden, zacht fluwelen bekleding, zwart/witte tegelvloer en subtiele verlichting dat voor een perfect plaatje zorgt.

Dat de Bierboutique pas drie jaar geleden is begonnen, betekent niet dat ze weinig te bieden hebben. Met 90 soorten bier, diverse hapjes, van oesters, kaas en ham tot aan de traditionele bitterballen hebben ze een mooi aanbod.

Hoptails

Cocktails en bier samen zie je steeds vaker voorkomen. Bierboutique Rotterdam heeft besloten om vanaf het begin mee te doen aan deze trend en pakken het op de juiste manier aan. Veel vrouwen zijn nog geen echte bierdrinkers waardoor je vaak vooral mannen tegenkomt in een café.

Die biercocktails zal een aantrekkelijk alternatief zijn om de vrouwelijke gasten te verleiden tot het drinken van speciaalbier. Vanaf de eerste dag van de opening zit het café vol met bierdrinkende mannen én vrouwen! Op hun tap bieden ze 10 speciaalbieren en 80 bieren op de fles, waardoor er voor elk wat wils verkrijgbaar is. Naast de heerlijke speciaalbiertjes en 'Hoptails' kan je als gast ook luxe gerechtjes bestellen.

Juryrapport

"Een speciaalbiercafé zoals geen ander." Zo omschrijven de Juryleden de Bierboutique in Rotterdam. Duidelijk is al dat de Bierboutique als doel hebben om 'bier' en 'stijlvol' te combineren. Door het strakke zwarte en koperen interieur komt het stijlvol naar voren toe. Toch is het gelukt om warmte, knusheid en gezelligheid uit te kunnen stralen op een eigen manier. 

De combinatie van de personeelsleden, het prachtige interieur en hun heerlijke speciaalbiertjes maakt het een mooi plaatje en heeft ervoor gezorgd dat ze hun bronzen plek in de pocket hebben. De Jury is enthousiast over de Bierboutique. Rotterdam kent veel speciaalbiercafés maar geen zoals deze. De Bierboutique Rotterdam is een modern schoolvoorbeeld over hoe ondernemen eruit zal gaan zien in de aankomende jaren.

Benieuwd welke cafés er nog meer in de lijst staan? Bekijk dan de Café top 100 van 2019!