Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Consument vindt Heineken Tarwebok het lekkerst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Consument vindt Heineken Tarwebok het lekkerst

26 oktober 2010 om 20:06

Heineken Tarwebok is het lekkerste bokbier, tenminste dat vindt de Nederlandse bierdrinker, blijkt uit onafhankelijk smaakonderzoek van marktonderzoekbureau IvoMar.

Consument vindt Heineken Tarwebok het lekkerst
Heineken Tarwebok klaar om te drinken
Heineken Tarwebok

De Nederlandse bierdrinker opent dit najaar het liefst een flesje Heineken Tarwebok, zo blijkt uit onafhankelijk smaakonderzoek van marktonderzoekbureau IvoMar. De herfstvariant van de van oorsprong Amsterdamse brouwerij scoort met een 6,8 het hoogste rapportcijfer. Tweede werd Grolsch Hefstbok met een 6,7 en derde La Trappe Bockbier. De verschillen zijn dus bijzonder klein! 

Zo’n 64 procent vindt Heineken Tarwebok lekker, 53 procent is te spreken over de nasmaak en 49 procent noemt het goed doordrinkbaar. Als het puur op de aantrekkelijkheid van de verpakking aankomt, is de keuze anders. La Trappe en Grolsch scoren met 64 procent van de stemmen het beste. Al geeft 66 procent van de respondenten aan altijd of zo nu en dan voor de Heineken Tarwebok te kiezen, ongeacht de prijs, dus de merktrouw is hoog en aanbiedingen van andere bokbier merken zijn minder van belang. Ruim 60 procent kiest doorgaans eerder voor Grolsch Herfstbok.

Lees ook

Wat maakt bokbier nu echt bokbier? Volgens de ondervraagden spelen smaaksterkte (61 procent), kleur (51 procent), geur (37 procent) en bitterheid (35 procent) een belangrijke rol. Om de juiste keuze te kunnen maken voor het schap ontvangt de consument graag ter plekke informatie over het smaakprofiel, de aanbevolen schenktemperatuur en weetjes over het merk en de brouwer. Bij het kopen van speciaalbier let de klant nu het meest op het merk (66 procent), de smaak van het bier (52 procent) en de uitstraling van de verpakking (45 procent).

IvoMar Marktonderzoek is specialist in producttesting en voert regelmatig onafhankelijke smaak- en productonderzoeken uit. De bokbieren zijn in een steekproef van 150 respondenten op verschillende locaties in het land getest. De deelnemers aan het smaakonderzoek drinken allemaal wel eens speciaalbier. Elke respondent kreeg drie van de zes bokbieren te proeven, waarna door het beantwoorden van vragen over onder meer de geur, de kleur en de smaak van het bier een uiteindelijke top drie van de ‘lekkerste bokbieren in het (supermarkt)schap is ontstaan.

Bron: Levensmiddelenkrant