Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Gouden PINT 2015 voor Bierista

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Gouden PINT 2015 voor Bierista

07 oktober 2015 om 09:20

In Stadskasteel Oudaen werden de PINT bierprijzen van 2015 uitgereikt. De Gouden PINT werd dit jaar in de wacht gesleept door Alain Schepers / Bierista. 

Alain Schepers met de Gouden Pint

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Stadskasteel Oudaen werden de PINT bierprijzen van 2015 uitgereikt. De voorzitter van PINT, Rianne Joosse hield een verhaal waarin ze van elke genomineerde de verdienste voor de biercultuur vertelde. Geheel volgens de traditie werd natuurlijk de spanning langzamerhand opgevoerd totdat uiteindelijk de winnaar in elke categorie bekend werd gemaakt.

Alain Schepers / Bierista

De Gouden PINT werd dit jaar in de wacht gesleept door Alain Schepers / Bierista. Dit was de motivatie van de jury:

Lees ook

Naast de opkomst van vele websites duidelijk onderscheidend format, met o.a. vlog. Bierista laat verschillende bierkenners aan het woord: brouwers, koks, horeca, inkopers etc. en laat daarmee de verscheidenheid van de Nederlandse bierscene zien. Auteur van “Wereld vol bier”. Gaat daarnaast serieus in op trend van bier-spijscombinaties in samenwerking met kok Arvid Bergstrøm. Sfeerimpressies van festivals en wedstrijden maken het beeld van wat er gebeurt op gebied van bier in Nederland compleet.

De andere genomineerden voor De Gouden Pint kregen allen een eervolle vermelding. Arvid Bergström kreeg alle lof voor zijn onlangs verschenen boek ‘Proef Bier’,  net als Jan van Willigenburg en zijn dochter Tineke van Burg Bieren in Ermelo voor hun biertunnel, Bernd Beersma voor de promotie van Friese bieren en Peter van der Arend voor zijn  nieuwe horeca-concept Craft & Draft. De prijs bestaat uit een oorkonde en een vergulde penning gemaakt door Goud- en Zilversmederij Augusteijn.

Op Bierista.nl staat (natuurlijk) meer informatie over de uitreiking.