Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Leckere lanceert Hazy IPA op basis van kumquats

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Leckere lanceert Hazy IPA op basis van kumquats

23 juli 2021 om 11:46

Brouwerij de Leckere uit Utrecht heeft de eerste zomerspecial van 2021 gelanceerd. Rising Sun is een Hazy IPA waar de Vietnamese vrucht kumquat aan is toegevoegd.

Proosten met Rising Sun bier van De Leckere
Rising Sun de Leckere logo
Rising Sun Hazy IPA van De Leckere

Zomerspecial van Brouwerij de Leckere

Rising Sun van De Leckere Ook dit jaar hebben de brouwers van De Leckere weer een zomers speciaal bier ontwikkeld, namelijk: De Kumquat IPA. Op basis van dit bijzondere Vietnamese vruchtje hebben onze brouwers een fris nieuw bier gebrouwen.

De Kumquat is een langwerpige sinaasappel die met schil en al gegeten wordt. De schil heeft een zoete smaak en het vruchtvlees een fris zure smaak. Daarnaast bevat de kumquat bijzondere bittere tonen. Ideaal voor bier dus.

Rising Sun

Brouwer Yourian Kohnke over het Rising Sun bier: "Ik ben zo trots op dit bier. De smaak is namelijk erg goed gelukt maar vooral spannend."

Lees ook

Rising Sun is een fruitige IPA door flinke dryhopping en een behoorlijke dosis verse Kumquat. Een mooie balans van hop, bitter en een licht zoetje. De citra, cascade en kumquats geven een heerlijke beleving van citrus met tonen van mandarijn en oranje vruchten.