Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Prael Houthavens wordt Breugem Meeting Point

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Prael Houthavens wordt Breugem Meeting Point

21 september 2022 om 12:01

De Prael Houthavens gaat een samenwerking aan met Breugem Bier. De brouwerij uit Zaandijk zal op die locatie begin 2023 het proeflokaal 'Breugem Meeting Point' openen.

De Prael Hemhavens wordt Breugem Meeting Point
Breugem Bonding Beer
De Prael Houthavens

De Prael Houthavens

De Prael Houthavens gaat een samenwerking aan met Breugem Bier. De uitstraling van de Amsterdamse brouwerij met proeflokaal, zal de komende maanden worden aangepast naar die van Breugem. Zo wordt er toegewerkt naar februari 2023, wanneer de horecalocatie verder zal gaan als “Breugem Meeting Point”.

Sociale doelstelling blijft behouden

De Prael Hemhavens wordt Breugem Meeting Point Een belangrijke voorwaarde voor de samenwerking was om de sociale doelstelling van de Houthavens te behouden. Het Breugem Meeting Point blijft een sociale onderneming die zich richt op de resocialisatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor de huidige en toekomstige werknemers verandert er dus weinig.

Breugem Bier

Breugem Bier werd in 2010 opgericht door brouwer Patrick Breugem, die eerder al zijn eigen sociale brouwerij runde in Zaandam. Patrick is ‘een product’ van de Prael en leerde daar in 2004 de fijne kneepjes van het brouwersvak. 'De cirkel is nu rond!', zegt de zeer trotse brouwer “Hier naar binnen wandelen voelt als thuiskomen en we hebben ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan. Ik wil graag teruggeven aan de medewerkers wat ik zelf ooit van de Prael heb gekregen”.

Lees ook

Hannes Willems (Breugem) vertelt over deze nieuwe stap: “Breugem is een inclusief merk. Het is onze missie om mensen bij elkaar te brengen. Met onze bieren als Zoentje, High Five en Compliment, is het altijd het doel om interactie tussen mensen te laten ontstaan; Geef eens wat vaker spontaan een High Five! Breugem Meeting Point wordt de ideale plek om elkaar te ontmoeten. Waar je ook vandaan komt. Wie je ook bent.”

Hendrik Jan Blom, directeur van de locatie, is zeer verheugd met deze ontwikkeling: “Met de komst van Breugem naar de Houthavens kunnen we stappen zetten die voorheen niet mogelijk waren.” Blom zal betrokken blijven bij het Breugem Meeting Point en toezien op de continuïteit van de doelstelling.

Voor Breugem is dit een mooie stap voorwaarts. “We hebben al heel lang een grote wens om een eigen brouwlocatie met eigen proeflokaal te openen”, zegt Ernst Tjaden, directeur van Breugem. Hij voegt er nog aan toe; “We willen in de toekomst nog meer Meeting Points openen om ons merk verder uit te bouwen.”

De directie van Breugem zal de operationele zaken op zich nemen.

Cookie instellingen