Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Drie bier per week schadelijk voor sperma

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Drie bier per week schadelijk voor sperma

Drie bier per week schadelijk voor sperma

06 oktober 2014 om 15:48

Mannen die vader willen worden, kunnen het bier voorlopig maar beter aan de kant schuiven. Uit Deens onderzoek blijkt namelijk dat slechts drie biertjes per week al genoeg is om de kwaliteit van het sperma ernstig te beschadigen.

Misvormd sperma door bier

Een paar biertjes in het weekend met je vrienden in de kroeg komt nu ineens in een ander daglicht te staan! Want wetenschappers aan de universiteit van Zuid-Denemarken hebben ontdekt dat een man die drie glazen bier per week drinkt, een slechtere kwaliteit sperma heeft.

Niet alleen maakt de man die teveel bier drinkt minder sperma aan, ook de vorm, de grootte en de afwijkingen zijn abnormaler. "Hoe meer een man drinkt, hoe minder kwaliteitsvol sperma hij aanmaakt en hoe misvormder zijn spermacellen zullen zijn", zeggen de onderzoekers.

Onderzoek onder militairen

Voor het onderzoek werden 1.200 militairen tussen de 18 en 28 jaar naar hun drinkgewoonten gevraagd. Ook gaven de deelnemers bloed- en spermamonsters die onderzocht werden. De proefpersonen dronken gemiddeld zo'n 6,5 glazen bier. En meer dan de helft van de onderzochte mannen was in de afgelopen maand twee keer goed dronken geworden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties