Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Driemeterbier opent ‘Little beershop’ in Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Driemeterbier opent ‘Little beershop’ in Utrecht

21 november 2018 om 10:20

De kleinste bierwinkel van Utrecht groeit uit zijn voegen. Het bierwinkeltje kan al zijn verschillende speciaalbieren niet meer kwijt en gaat uitbreiden. 

Fred Buddingh van Driemeterbier in Utrecht

Little Beershop

Er is een bijzondere winkelruimte gevonden midden in het centrum van Utrecht op de Hardebollenstraat. De winkel krijgt de naam ‘Little beershop’ en wordt gevestigd in twee oude peeskamertjes maar eerst moet er flink worden verbouwd.

Totdat alles klaar is gaat de winkel als popup alvast open in een ander pand even verderop in de straat. Net op tijd voor de feestdagen. Let op: de openingstijden zijn beperkt.

Hardebollenstraat Utrecht

Driemeterbier

Bij de Little Beershop van Driemeterbier vind je een eigenzinnige selectie speciaalbieren uit de regio, Nederland en de rest van de wereld. Eigenaar Fred Buddingh heeft grootse plannen voor zijn nieuwe, kleine winkeltje.

Naast een eigenzinnig bierassortiment gaat de winkel zelf unieke, verse bieren van fust afvullen op fles én op blik. Dit laatste is een primeur in Nederland. In de winkel komt een zogenaamde canseamer te staan waarmee op aanvraag bieren kunnen worden ingeblikt.

Dit maakt het mogelijk om bieren die door de brouwer alleen op fust worden afgevuld beschikbaar te maken om thuis te drinken. Bier op blik blijft beter op smaak, blik is duurzamer dan glas en het is mogelijk je eigen bieretiket te ontwerpen.

Lees ook

Driemeterbier Amersfoort

Crowdfunding

Om deze plannen te realiseren is een crowdfunding in het leven geroepen. Investeerders krijgen een mooie rente en een beloning in de vorm van unieke bieren. Wie wil weten hoe de winkel er straks uit komt te zien is alvast welkom in de tijdelijke winkelruimte op Hardebollenstraat 7.

Let op, de openingstijden zijn beperkt. Voorlopig gaat de tijdelijke winkel alleen op donderdag open van 14:00 tot 21:00. Elke week zijn er bijzondere bierreleases. Ook kunnen er unieke bieren worden afgevuld op fles en komen er verschillende brouwers langs. Elke donderdag wordt een feestje.

De rest van de week runt eigenaar Fred zijn andere vier bier winkeltjes. Die blijven allemaal open. Het is nu twee jaar geleden dat hij op de Amsterdamsestraatweg achter in de winkel bij Familie van Rijk zijn eerste bierwinkeltje opende. Inmiddels zijn er ook winkeltjes geopend bij winkeliers in Amersfoort en Hilversum. De winkel op de Hardebollenstraat wordt de eerste met een eigen voordeur.