Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duitsers drinken steeds minder bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duitsers drinken steeds minder bier

29 januari 2011 om 12:37

Het gaat niet goed met Duitsland. Tenminste met de Duitsers die bier drinken. Want de Duitsers, bij uitstek fervente bier drinkers, drinken steeds minder bier.

Duitsers drinken steeds minder bier

Voor het vierde jaar op rij hebben Duitsers minder bier gedronken. De bierbrouwers in Duitsland verkochten in het jaar 2010 op de eigen markt 83,4 miljoen hectoliter bier. Dat is 2,9% minder dan het voorgaande jaar, zo meldde afgelopen week het Duitse federale bureau voor de statistiek (de Nederlandse tegenhanger van het CBS).

Lees ook

De export van bier nam weliswaar toe, maar de eigen markt is met afstand de belangrijkste voor Duitse brouwers. In totaal verkochten zij vorig jaar 98,3 miljoen hectoliter bier, 1,7% minder dan in 2009. Duitsland is een zeer belangrijk bier land in Europa. Volgens de Europese brouwerijfederatie wordt alleen in Tsjechië meer bier gedronken dan in Duitsland.

Inwoners van de deelstaat Nordrhein-Westfalen drinken het meeste bier; een op de vier Duitse biertjes wordt daar verkocht. Beieren is met krap 22 procent goed voor de tweede plek.

Cookie instellingen