Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dutch Beer Challenge bierbox bij Jan Linders

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dutch Beer Challenge bierbox bij Jan Linders

17 mei 2021 om 12:36

Jan Linders Supermarkten en Bier&cO brengen de derde Dutch Beer Challenge “Gouden Medaillewinnaars” Box uit die vanaf deze week verkrijgbaar is bij Jan Linders.

Dutch Beer Challenge pakket bij Jan Linders
Inschenken van een flesje Texels Overzee IPA in een origineel Texels bierglas
IJwit van brouwerij het IJ

Prijswinnende Nederlandse bieren

Voor het derde jaar op rij brengt Jan Linders Supermarkten prijswinnende Nederlandse bieren, kant-en-klaar verpakt, op de winkelvloer. Twaalf bieren die een gouden medaille hebben gewonnen bij de Dutch Beer Challenge 2021 worden in twee geschenkdozen samengebracht, opdat de consument een dozijn ‘beste Nederlandse bieren’ thuis kan genieten. Vanaf deze week zijn de ‘Gouden Medaillewinnaars’ boxen in de winkels van Jan Linders te koop.

Podium voor Nederlandse biercultuur

Bierboxen met gouden medaillewinnaars Dutch Beer Challenge 2021 Bram Rikken, Category Manager Bier van Jan Linders Supermarkten: “Het Nederlandse bierlandschap is een mix van mondiale spelers en kleine, onafhankelijke brouwerijen. Zelfs voor een in bier gespecialiseerde supermarkt als de onze is het onmogelijk om al deze bieren aan te bieden. De Dutch Beer Challenge biedt daarin hét podium voor de Nederlandse biercultuur, waarmee wij, op basis van de beoordeling van een professionele en onafhankelijke jury, onze klanten een selectie van de allerbeste bieren van eigen bodem kunnen bieden.”

Juist in een jaar waarin brouwerijen het heel moeilijk hebben vanwege gederfde omzet door de horecasluiting, vinden Jan Linders Supermarkten en Bier&cO het belangrijk de Nederlandse biercultuur zo veel mogelijk te ondersteunen. Rikken: “In Bier&cO, waarmee Jan Linders Supermarkten een langjarige samenwerking heeft, hebben wij een partner waarmee wij razendsnel kunnen handelen om bieren die een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge winnen aan te werven en deze kant-en-klaar te verpakken. Een winnende combinatie, mag je wel zeggen.”

Lees ook

Diederick Postma, National Accountmanager Retail van Bier&cO: “Wat je ook bedenkt, je kunt niet alle brouwerijen direct ondersteunen. Wel kunnen we bieren die gelauwerd worden extra in het zonnetje zetten. Tenslotte biedt het winnen van een medaille op de Dutch Beer Challenge een kwaliteitslabel aan de consument, aangezien de jury ze beoordeelt als behorend tot de allerbeste van ons land. Door gezamenlijk een box met gouden medaillewinnaars op de winkelvloer te brengen, dragen wij een steentje bij aan het ondersteunen van de gehele Nederlandse biercultuur. De box bevat namelijk niet alleen bieren waarmee Bier&cO een samenwerking heeft, maar is puur gebaseerd op de uitslag van dé Nederlandse bierwedstrijd.”

Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een bierwedstrijd waaraan alleen Nederlandse brouwers en hun bieren kunnen deelnemen. Bieren die een medaille winnen bij Dutch Beer Challenge bewijzen daarmee tot de allerbeste van Nederland te behoren. In verschillende categorieën doen honderden bieren mee. Om een gouden medaille te kunnen krijgen mag een bier geen brouwfouten of afwijkingen hebben. Een gouden medaille betekent dat een bier van wereldklasse is. 

Bekijk de uitslag van de Dutch Beer Challenge 2021

Rikken: ”Net als in 2020 biedt Jan Linders Supermarkten twee dozen aan, met elk zes bieren die in een van de biercategoriën een gouden medaille hebben gewonnen. De consument kan zodoende thuis gemakkelijk de allerbeste Nederlandse bieren van 2021 ontdekken en genieten, die van uiteenlopende kleur, geur en smaak zijn. En ja, dit initiatief past volledig binnen onze filosofie: niet voor niets zijn wij al bijna tien jaar de beste bier supermarkt van Nederland.”

Cookie instellingen