Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eerste bierzwembad in de wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Eerste bier zwembad in de wereld

18 maart 2014 om 14:21

Een bierbrouwerij en een wellness center. Je zou denken dat deze twee niks met elkaar te maken hebben, maar daar is verandering in gekomen. In Oostenrijk kun je tegenwoordig zwemmen in een zwembad gevuld met bier. 

Bier bad

Brouwerij Schloss Starkenberger

Het kasteel waar brouwerij Schloss Starkenberger in gevestigd is, werd 700 jaar geleden gebouwd. 200 jaar geleden werd de brouwerij opgericht door Anna Strele. In 1985 werd het overgenomen door de familie Aman en is sindsdien gemoderniseerd.

Vandaag de dag bezoeken er meer dan 10.000 mensen per jaar het kasteel om de brouwerij in actie te zien, te zwemmen in het beroemde bier zwembad en een kijkje te nemen in de 16e eeuwse ijskelder.

Badderen in bier

Bierbrouwerij Starkenberger heeft de kelder van het kasteel laten ombouwen tot een wellness center. Dit is het eerste bier zwembad in de hele wereld! Een unieke faciliteit, ontworpen door kunstenaar Wernfried Poschusta. De zeven 13 - meter lange spa-achtige baden zijn gevuld met ongeveer 12.000 liter water en verrijkt met 300 liter Biergeläger. Je kunt het water niet drinken, maar tijdens het badderen kun je uiteraard een van de speciaalbieren van de brouwerij zelf bestellen en genieten van een lekker koud glas bier!

Lees ook

Gezond voor de huid

Het badderen in het warme gele water zou verschillende gezonde gezondheidsvoordelen hebben waaronder het verbeten van de bloedcirculatie. ''Het gist in het bierbad is goed voor je huid, maar het is vooral heel leuk''. aldus de gids van de brouwerij.