Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Enter Night Pilsner | Metallica | Stone Brewing Berlin

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Enter Night Pilsner door Metallica & Stone Brewing Berlin

03 april 2019 om 15:06

Metallica & Stone Brewing Berlin brengen Enter Night Pilsner naar Europa; een karaktervol pils, gedryhopped met Duitse en Amerikaanse hopsoorten. Het bier voor de Europese markt wordt in Berlijn gebrouwen. 

Enter Night Pilsner door Metallica en Stone Brewing
 Enter Night Pilsner door Metallica en Stone Brewing
 Enter Night Pilsner door Metallica en Stone Brewing

Enter Night Pilsner

Stone Brewing Berlin brengt samen met Metallica, ‘s werelds grootste metalband, Enter Night Pilsner naar Europa. Het door Stone Brewing in Berlijn gebrouwen bier is nu in 30 Europese landen verkrijgbaar. “Een perfecte match”, zo omschrijven Metallica drummer Lars Ulrich en Stone Brewing mede-oprichter Greg Koch de veelbesproken samenwerking. "De visies en idealen die Metallica en Stone Brewing delen zijn oneindig. Ik sta ervan versteld hoeveel we op elkaar lijken“, zegt Lars Ulrich. "Wij hebben gezien hoeveel onze fans van Enter Night Pilsner hebben genoten tijdens onze VS tour en kunnen niet wachten om het bier ook met onze Europese fans te delen.“

Stone Brewing en Metallica "Ik kan me nog herinneren dat ik Metallica ooit op de cover van een tijdschrift zag“, vertelt Greg Koch. "Hier stond een citaat die mij altijd is bijgebleven: Metallica ging niet naar nummer 1, nummer 1 kwam naar hen". Koch hield direct van de betekenis van die quote: "Doe het op je eigen manier en sluit geen compromissen. Als je geweldig bent in wat je doet dan komen de mensen wel. Ik beschouw die simpele quote als een van de basiselementen waarop Stone Brewing is gebouwd."

Marcus Thieme, Vice President & General Manager European Operations bij Stone Brewing, voegt eraan toe, "Wij zijn ongelofelijk trots om Enter Night Pilsner voor de Europese markt bij Stone Brewing in Berlijn te brouwen. Dit bier is een dryhopped Pilsner van hoge kwaliteit, waarvan wij met veel plezier kunnen zeggen dat die als één van onze kernbieren het hele jaar door te verkrijgen is. Enter Night Pilsner is here to stay!"

De leden van Metallica ontwikkelden het bier samen met het brouwteam van Arrogant Consortia, een label van Stone Brewing in San Diego. De samenwerking resulteerde in een 5,7% ABV Pilsner, gedryhopped met Duitse en Amerikaanse hopsoorten. Karaktervol, maar tegelijkertijd verfrissend als de band zelf.

Verkrijgbaarheid

Lees ook

Enter Night Pilsner wordt geïmporteerd door speciaalbiergroothandel Bier&cO en is in Nederland exclusief verkrijgbaar op blik (0,5 liter) bij Albert Heijn (vanaf wk 22), Beerwulf, Bier&zO en de betere slijterij en op blik (0,5 liter) en op tap in de horeca. Ook is het bier verkrijgbaar tijdens het Metallica concert op 11 juni 2019 in en rond de Johan Cruijff ArenA.

Enter Night Pilsner

Over Stone Brewing

Stone Brewing is een Amerikaanse craft beer brouwerij uit Californië. Sinds de opening in 1996 is de brouwerij uitgegroeid van een kleine microbrouwerij tot een van de grootste craft beer brouwerijen van Amerika. Stone Brewing werd tweemaal uitgeroepen tot “All-time Top Brewery on Planet Earth” door BeerAdvocate magazine.

Tot voor kort waren de bieren niet in Europa verkrijgbaar omdat de Atlantische oversteek de kwaliteit van het bier negatief zou beïnvloeden. Om de Europese Stone fans niet teleur te hoeven stellen brouwt men daarom sinds 2016 in een waanzinnige biertempel in een historisch, industrieel pand uit 1901 in Berlijn.

De meeste bieren van Stone Brewing worden gebrouwen in de kenmerkende West-Coast stijl: brouwsels met veel hop waardoor de bieren een mooie hopbitterheid hebben en erg aromatisch zijn. Enkele voorbeelden zijn Stone IPA en Stone Ruination.

Om de kwaliteit van hun bieren zo lang mogelijk te kunnen waarborgen, vullen de brouwers van Stone Brewing al hun bieren af in blik. Zo is het bier hermetisch afgesloten van negatieve invloeden als licht en zuurstof, wat de kwaliteit ten goede komt.

Cookie instellingen