Bier Hartslag

Géén bier drinken is het beste

Elke dag een biertje lijkt onschuldig, maar bier drinken haalt je levensverwachting flink naar beneden. Dit was de conclusie van een groot onderzoek naar de gevolgen van alcoholconsumptie. 

13 april 2018 om 16:25


Onderzoek naar alcohol

In medisch vakblad The Lancet analyseerde een internationaal team van medici en statistici liefst pakweg 600.000 alcoholgebruikers uit negentien landen. Sommige daarvan zijn tot wel dertig jaar gevolgd. Het doel van de onderzoekers was om uit te zoeken of één glas alcohol misschien ergens goed voor zou zijn... Het antwoord bleek dus: Nee!

Bier en gezondheid

Invloed van bierEen biertje valt ook onder een unit alcohol. Er zijn verschillende beweringen gedaan in het verleden dat bier ook positieve uitwerkingen op gezondheid kan hebben.

Bekijk bijvoorbeeld deze invloeden van bier op het lichaam en het weetje dat stelt dat bier zou kunnen beschermen tegen Alzheimer. Wellicht een mooie reden voor een vervolgstudie? 

30 minuten per glas

De studie toont aan dat mensen die meer dan zeven alcoholische consumpties per week drinken gemiddeld eerder sterven dan zij die geheel nuchter blijven. Bij meer alcohol dan een glas per dag loopt het risico verder op.

Een man die vanaf zijn veertigste veertien drankjes per week drinkt (de richtlijn voor een gezond leven in de VS) sterft gemiddeld twee jaar eerder dan een leeftijdgenoot die geheelonthouder is. Als we dit omrekenen verkort elk glas de levensverwachting van een 40-jarige met 30 minuten.

Biertje per dag toch goed?

Update 18-04-2018 - Niet iedereen gelooft in het onderzoek. In weekblad Elsevier is te lezen dat de conclusies misschien te snel getrokken zijn. Zie hieronder de Tweet van journalist Simon Rozendaal van Elsevier:

Tww

Het laatste lijkt nog niet geschreven over dit onderwerp. Wat er ook gebeurt, wij blijven gewoon lekker een biertje drinken! Heb je ook dorst? Neem eens een kijkje bij de bieraanbiedingen!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria

Hoog bezoek bij Bavaria
De nieuwe spelers van PSV brachten een bezoek aan de brouwerij en mouterij van Bavaria in Lieshout. Bjorn van der Doelen neemt de PSV spelers mee door de brouwerij.

Meer reclames van Bavaria

Laatste reacties