Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goud voor Schneider Weisse Aventinus | European Beer Star

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goud voor Schneider Weisse Aventinus

13 november 2020 om 14:12

Schneider Weisse Aventinus heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de European Beer Star 2020. Het is niet voor het eerst dat deze Weizen Doppelbock onderscheiden wordt.

Schneider Weisse Aventinus tap 6 voor een haardvuur
aventitus
Schneider Weisse Aventinus tap 6 winnaar bij European Beer Star 2020

Beste bieren

De European Beer Star is een van de meest prestigieuze competities ter wereld. Er worden rond de 2500 bieren beoordeeld uit meer dan twintig landen. De jury bestaat uit een internationaal gezelschap van onafhankelijke bierdeskundigen, sommeliers en meesterbrouwers.

European Beer Star logo De gouden medaille is met gejuich ontvangen in de Duitse familiebrouwerij in Kelheim. Ook Maarten Tegenbosch van Schneider Weisse Nederland toostte bij het horen van dit goede nieuws. “Een gouden medaille tijdens de European Beer Star geeft een geweldige impuls. Als je hier als winnaar uit de bus komt, kan niemand betwisten dat je tot de beste bieren ter wereld behoort.”

Lees ook

Vloeibaar brood

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 is de oudste Weizen Doppelbock ter wereld. Het bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de vastentijd. Met 8,2% is dit een ‘voedzaam bier’ dat gezien werd als vloeibaar brood. Het donkerkleurige bier wordt inmiddels het hele jaar gedronken, zeker ook in de herfst en winter.

Doordrinkbaarheid

De smaak van de Schneider Weisse Aventinus is rijk. Aroma’s van karamel, blauwe pruimen en banaan geven een volle smaak. De tarwe in deze donkere Weizen zorgt voor een uitstekende doordrinkbaarheid. De volle, gulle smaak, de robuustheid en tegelijkertijd die doordrinkbaarheid geven dit bier zijn unieke karakter. Duizenden gediplomeerde bierkenners van de toonaangevende biercommunity Bierista waarderen dit bier met gemiddeld een 8,2 en bevestigen daarmee de goudens status van dit wereldberoemde bier.

Aventinus Eisbock

Afgelopen weekend werd Schneider Weisse Aventinus TAP 6 ook al bekroond tot Beste Bockbier van Twente. Slijterij Mitra Voortman liet een deskundige jury ruim 50 bockbieren proeven. Schneider Weisse Aventinus TAP 6 kwam als beste uit de bus. Op de tweede plaats eindigde Schneider Weisse Aventinus Eisbock. Deze geconcentreerde variant heeft 12% alcohol en heeft nog intensere aroma’s van karamel, gedroogd fruit en marsepein.

Verkrijgbaar

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 is verkrijgbaar in blik en op fles en fust. Onder meer Mitra Slijterijen hebben dit bier vast in het assortiment, evenals de Helle Weisse TAP 1 en het vlaggenschip van de familiebrouwerij, Schneider Weisse Original TAP 7. Alle Schneider Weisse bieren zijn ook direct te bestellen via de webshop op www.schneiderweisse.nl.

Cookie instellingen