Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grand Prestige Vatgerijpt 2019: Hollandse Wijn Editie gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grand Prestige Vatgerijpt 2019: Hollandse Wijn Editie gelanceerd

23 september 2019 om 16:13

Vanmiddag was het dan zover, de onthulling van de laatste Vatgerijpte Grand Prestige van 2019. De lancering vond plaats op de prachtige wijngaard van het Betuws Wijndomein: Grand Prestige Vatgerijpt 2019 - De Hollandse Wijn Editie.

Grand Prestige Vatgerijpt 2019 Hollandse Wijn editie
Hertog Jan logo
Hertog Jan brouwerij

Nederlands vakmanschap

Net als bij de Vatgerijpte Jenever-editie, is ook dit een samenwerking met een oer-Hollands tintje. Hertog Jan werkte voor deze versie samen met de Nederlandse wijnmakers Diederik Beker en Arina van Leenen van het Betuws Wijndomein. Uit deze samenwerking is allereerste Vatgerijpt - Wijn Editie voortgekomen.

Hiervoor werden negen eikenhouten vaten vanuit de Betuwse wijngaard naar de brouwerij in Arcen gebracht, waar deze Vatgerijpt-variant gedurende tien maanden tot zijn volle smaak kon komen. De eikenhouten vaten waarop de Grand Prestige heeft gerijpt, zijn eerder gebruikt voor het maken van LingeRood Cuvée Barrique, een rode wijn van druivenrassen Regent en Pinotin. Deze wijn kreeg recent een gouden medaille in de categorie 'Beste rode wijn' tijdens de uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen.

Betuws Wijndomein Grand prestige vatgerijpt

Smakenpalet

Waar de combinatie tussen wijn en bier meestal vermeden wordt, gingen Diederik en Arina, samen met meesterbrouwer Gerard de uitdaging aan om deze wel samen te brengen. De eerste Vatgerijpt - Wijn Editie heeft de smaak van het hout en de wijn opgenomen, wat zorgt voor een bijzondere smaakervaring. De rijping op wijnvaten zorgt voor een mooie balans in het bier tussen zoet, een licht zuurtje en een fruitig aroma. Het soepele bier combineert chocolade- en caramelsmaken met een ondertoon van rood fruit.

Lees ook

Beperkte oplage

Uit de maandenlange rijping op de Betuwse wijnvaten zijn slechts 1.700 flessen Grand Prestige Vatgerijpt 2019 Hollandse Wijn Editie voortgekomen. Dit zeer exclusieve speciaalbier heeft een beperkte oplage en is daarom alléén verkrijgbaar bij het Betuws Wijndomein en in de Hertog Jan brouwerijwinkel in Arcen.

Wijngaard