Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grootste frustratie Belgische bierdrinker?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grootste frustratie Belgische bierdrinker?

15 april 2016 om 14:33

Belgen en een frisse pint, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een lauw biertje, daar moeten de Belgen absoluut niets van hebben blijkt uit onderzoek.

Ergernissen bij bier drinken
Maes logo

Een lauwe pint, oftewel een lauw biertje is de grootste frustratie van de Belgische bierdrinker. Gevolgd door een vies bierglas en een slechte schuimkraag.

Belgen drinken graag een biertje

Dat België een écht bierland is weten we natuurlijk wel. Maar hebben de Belgen ook wel eens ergernissen als het op hun lievelingsdrankje aankomt? 

Onderzoeksbureau iVox en biermerk Maes polsten bij ruim duizend Belgen hoe ze het gerstenat het liefst voorgeschoteld krijgen. Wat blijkt: de Belg let vooral op de temperatuur van het bier, de hygiëne van het glas en de schuimkraag. In díe volgorde.

Lees ook

Ergernis bij het bier drinken

Biertje in Brugge Bijna de helft van de bierdrinkende Belgen (45%) stoort zich in grote mate aan een te hoge temperatuur van het bier. De twee andere grote frustraties - bier in een vuil glas en een slechte kraag - worden door respectievelijk 33% en 17% van de ondervraagden als ergernis aangehaald.

Hoewel er meer mannen dan vrouwen bier drinken, hanteren ze over het algemeen wel dezelfde criteria. Toch zijn mannen opmerkelijk kritischer over hun biertje dan vrouwen. Ze zijn dan ook vaker (67%) geagiteerd om de manier waarop hun bier geserveerd wordt dan vrouwen (47%).