Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener bier wordt steeds groener

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener bier wordt steeds groener

18 maart 2010 om 18:17

Gedurende geheel 2010 neemt Gulpener Bierbrouwerijen groen gas af bij leverancier Essent. De overstap past in het duurzaamheidsbeleid van de Limburgse brouwer.

groen
Gulpener Pilsner Logo
Gulpener Pilsner

Lees ook

Door te kiezen voor Groen Gas vermijdt Gulpener de inzet van fossiele brandstoffen en voorkomt daarmee uitstoot van CO2, dat vrijkomt bij de productie van elk product, dus ook bij de productie van bier. De Gulpener Bierbrouwerij werkt al aan het terugdringen van de uitstoot van CO2 in en rondom de brouwerij door zuiniger om te gaan met energie, te werken volgens de eisen van Milieukeur en door grondstoffen die nodig zijn voor het brouwen van bier in te kopen in de eigen regio. Daarnaast wekt de brouwer duurzame energie op via zonnepanelen en wordt er uitsluitend groene stroom gebruikt. Door het overstappen op groen gas gaat Gulpener nog een stapje verder in het verduurzamen van de organisatie, iets waar veel bedrijven niet meer om heen kunnen. 

Gulpener bier is al erg groen, want de brouwerij stimuleert al haar toeleveracniers en afnemers regionaal in te kopen. Door de reductie van transportkilometers wordt het milieu minder belast en de regionale economie gestimuleerd. Middels dergelijke activiteiten hoopt de brouwerij niet alleen de horecaondernemer te stimuleren regionaler en daarmee duurzamer te ondernemen, maar tevens haar bezoekers bewuster te maken van de effecten van hun consumptiegedrag.

Dus wil je groen bier drinken, drink dan Gulpener....

 

Cookie instellingen