Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Happy Hour verleden tijd?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Happy Hour verleden tijd?

16 oktober 2012 om 09:57

Happy Hour, we kennen het allemaal wel. Lekker goedkoop bier drinken in de kroeg. Maar binnenkort is dat waarschijnlijk verleden tijd.

Happy Hour verleden tijd

Happy Hour wordt afgeschaft, als het aan de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ligt tenminste. Dat liet de KHN weten in een brief aan de informateurs Henk Kamp van de VVD en Wouter Bos van de PVDA.

Tot voor kort was de KHN nog fel tegen het afschaffen van de Happy Hours in de horeca. Maar in ruil voor de afschaffing zijn zij nu van mening dat de leeftijd voor de verkoop van licht alcoholische dranken zoals bier en wijn gewoon op 16 jaar moet blijven, en niet verhoogt moet worden naar 18 jaar zoals de Christen Unie wil. Volgens de KHN is er een cultuuromslag nodig om alle problemen met jonge drinkers op te kunnen lossen. De KHN vind verder dat de alcoholverkoop onder de 16 jaar strenger gehandhaafd moet worden. Want als de verkoopleeftijd naar 18 jaar wordt verhoogd verplaatst het drinken van jongeren zich alleen maar meer richting thuis en in zuipketen, aldus de KHN.

Lees ook

De Tweede Kamer heeft een wetswijziging van de drank en horeca wet aangenomen. Zo hoopt de overheid de drankverkoop vanaf 16 jaar beter te kunnen handhaven. De gemeentes krijgen ook meer invloed op het drankverkoop beleid. Deze nieuwe regels zullen vanaf januari 2013 van kracht zijn.

STAP gaat zelfs nog wat verder. Als invulling van de nieuwe drank en horeca wet gaven zij afgelopen maand het advies om alle soorten kortingen op alcohol prijzen te verbieden. Als deze adviezen opgevolgd zouden worden betekent dat niet alleen dat de Happy Hours verboden worden maar dus ook de bieraanbiedingen in de supermarkt!

Volgens jongeren zou het afschaffen van de Happy Hours weinig veranderen in hun drinkgedrag. Jongeren geven zelf aan dat zij tijdens Happy Hours meer drinken in de kroeg. Maar als de Happy Hours afgeschaft zouden worden geven zij aan er dan niet minder om te gaan drinken.

Cookie instellingen