Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hardlopen én bier drinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hardlopen én bier drinken

09 februari 2017 om 14:19

Mikkeller Running Club is ook in Amsterdam officieel van start gegaan.

Deze wereldwijde loop -en drinkbeweging vierde hun oprichting met dat waar het bij de Mikkeller Running Club allemaal om draait: eerst samen hardlopen, dan samen bier drinken.

Mikkeler Running Club: Hardlopen en bier drinken!

De Mikkeller Running Club, Chapter Amsterdam start en finisht elke derde vrijdag van de maand vanuit het clubhuis Delirium Biercafé nabij Centraal Station. Er worden hardlooproutes van 5-10- 15km voorbereid en na afloop is het eerste finishbiertje ‘on the house’.

Mikkeller Running Club

Het idee van de Mikkeller Running Club is fit blijven door hardlopen, zodat je samen bier kunt drinken. De loop- en bierclub is in 2014 in Kopenhagen opgericht door Mikkel Borg Bjergsø. Mikkel, zelf voormalig toploper in Denemarken, is tevens een van de naamgevers en oprichters van Mikkeller Beer; één van ’s werelds hoogst aangeschreven brouwerijen die bekend is om hun speciaalbieren.

De Mikkeller Running Club begon in Denemarken maar groeide al snel uit tot een wereldwijd netwerk. De Mikkeller Running Club heeft ook een eigen app waarbij je al je hardloopactiviteiten kunt vastleggen en je vervolgens ziet hoeveel biertjes je met al dat lopen hebt verdiend.

Mikkeler bieren

A drinking club with a running problem

Hardloopclubs waarbij het sociale element én goed eten en drinken belangrijk zijn, zijn niet nieuw. In de jaren ’50 floreerde de ‘Hash House Harriers’, een wereldwijd netwerk waarbij fitheid van leden en “dorst krijgen zodat we moeten drinken” centraal stonden.

Lees ook

Mikkeler Running Club

Deze Hash House Harriers gebruikten als eersten de slogan “a drinking club with a running problem”. Ter ere van deze grondleggers van ‘finishbier’ gebruikt de Mikkeller Running Club, Chapter Amsterdam deze leuze.

De Hash House Harriers bestaan nog steeds maar zijn de laatste decennia wat minder prominent aanwezig. De enorme stijging in populariteit van hardlopen én van speciaalbier verklaart waarom een sociale loop en -bierlclub als de Mikkeller Running Club zo snel kan groeien.