Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Havenbrouwerij het Brouwdok gaat op expeditie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Havenbrouwerij het Brouwdok gaat op expeditie

05 februari 2021 om 11:50

Havenbrouwerij het Brouwdok gaat op wereldreis. Iedere maand een nieuw bier met bijzondere ingrediënten van over de hele wereld. Van Ierland tot Uruguay en van Zuid-Afrika tot Japan.

Expeditie Brouwdok banner met een bootje op zee
BrouwDOK sfeerplaatje
BrouwDOK logo

Inspiratie voor bier

Het BrouwDok brouwerij logo Havenbrouwerij het Brouwdok over hun expeditie: "Onze verbondenheid aan schepen, havens, avontuur en verre oorden gaf ons de inspiratie die we zochten in tijden waarin veel mensen aan huis gekluisterd zijn: we gaan op reis! Trossen los en volle kracht vooruit, op zoek naar spannende ingrediënten en exotische bierstijlen. We gaan dit jaar de wereld rond, maken een reis die oceanen overspant, continenten overstijgt. Onze kade is al honderden jaren vertrekpunt van expeditie en experiment en die traditie zetten we maar al te graag voort."

Meedenken over bieren

Iedereen die daar zin in heeft kan aanmonsteren en meedenken over de bieren die gaan worden brouwen. Advies over bijzondere havens en onvergetelijke plekken waar Het Brouwdok aan kan meren is meer dan welkom, evenals bierstijlen of andere aanverwante zaken.  

Lees ook

"In februari varen we uit. Het schip is klaar, het dek gezwabberd en de zeilen gestaagd. Elke maand doen we een haven aan en zal onze bemanning het binnenland intrekken op zoek naar de lokale tradities op biergebied. Of het nu een geheel eigen stijl is, een bereidingswijze of een grondstof: wij zullen niet rusten voor we het vinden."

Eerste bier: Hollandsche Ale

Het eerste bier is inmiddels te water gelaten. Een Hollandsche Ale. "We vinden het belangrijk uitgebreide kennis te hebben van onze aloude vaderlandse bierstijlen voor we het elders zoeken. Wat deden onze voorvaderen in de brouwnijverheid destijds met uitheemse ingrediënten? Kunnen we daar iets van opsteken? Zo kwamen we uit bij een prachtig recept uit 1866 met Cubaanse rietsuiker en Barcelona brandewijn. Zo laten we de thuisblijvers niet dorstig achter, terwijl wij het ruime sop kiezen."

Meer weten over de expeditie? Iedere maand verschijnt op de website van Havenbrouwerij het Brouwdok een blog over onze avonturen en op onze sociale mediakanalen zullen we regelmatig om inbreng vragen.

Cookie instellingen