Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken verhoogt bierprijzen opnieuw: +10,7%

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken verhoogt bierprijzen opnieuw: +10,7%

01 december 2022 om 15:30

Nederlandse brouwerij Heineken heeft opnieuw de bierprijzen voor horecaondernemers verhoogt. Vanaf 1 januari 2023 zullen zij gemiddeld 10,7 procent meer betalen.

Heineken biertje in de horeca
Brand pilsener
Heineken Pilsener flesje

Zoveelste verhoging van Heineken

Dit jaar was een bijzonder jaar, want na de 'standaard' prijsverhoging aan het begin van het jaar voerde Heineken (net als alle andere grote pilsbrouwers overigens) ook gedurende het jaar een prijsverhoging door. Redenen die daarvoor werden genoemd waren de gestegen prijzen voor grondstoffen, de gestegen energieprijzen (mede veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne) en de gestegen transportkosten (mede veroorzaakt door de pandemie). 

Lees ook

Lees meer over de bierprijzen voor horecaondernemers in 2022.

Fikse verhoging 

Waar in januari 2022 nog een verhoging van 3,4 procent werd doorgevoerd en in augustus een verhoging van gemiddeld 5,8 procent, zal het bier uit het Heineken portfolio (naast Heineken pils ook Amstel en Brand) vanaf januari 2023 gemiddeld nog eens 10,7 procent duurder worden. Een 50-literfust Heineken zal vanaf die datum €192,85 kosten. 

Als we die prijs vergelijken met de prijs van het Heineken fust vóór de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne (€150,89), dan blijkt het bier met maar liefst 27,8% in prijs gestegen.

Cookie instellingen