Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heische Hoeve brouwt bier met producten van eigen grond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heische Hoeve brouwt bier met producten van eigen grond

09 oktober 2020 om 14:27

De Heische Hoeve in Loosbroek wordt binnenkort uitgebreid met een eigen brouwerij. Toekomstig brouwmeester Bram Huvenaars heeft een crowdfunding gestart om een brouwerij te realiseren.

Twee bieren van de Heische Hoeve op een balk in de brouwerij
Heische Hoeve boerderij en brouwerij
Combine oogst graan en vult de aanhanger achter een trekker die naast hem rijdt

Heische Hoeve in coronatijd

Door de wereldwijde coronapandemie en bijbehorende crisis, ligt ook bij de Heische Hoeve in Loosbroek de hoofdactiviteit sinds maart bijna stil. Vorig jaar rond deze tijd was het topdrukte met bedrijven die kwamen vergaderen, in combinatie met actieve bedrijfsuitjes. Na een half jaar bijna geen vergaderarrangementen gezien te hebben, begon het weer een beetje te lopen. Tot de recent aangekondigde maatregelen van de overheid weer voor afmeldingen zorgde. Ook trouwerijen die de locatie in het weekend huren voor feesten, zijn dit jaar slechts op één hand te tellen.  

Creatief ondernemen

Dat wil niet zeggen dat heel de locatie stilligt. Integendeel. De ruime landelijke omgeving om de hoeve heen is sinds hemelvaart dit jaar omgetoverd tot minicamping. Door de ANWB is de Heische Hoeve zelfs benoemd tot een van de vijf bijzonderste minicampings in Nederland.

Naast de whiskystokerij is één van de vergaderzalen omgebouwd tot restaurant. Waar je sinds augustus kunt lunchen en dineren met producten uit de streek en van eigen bodem. En de kersenboomgaard wordt langzaam omgezet in een voedselbos met meer dan 250 soorten eetbare planten, bomen en struiken.

Lees ook

Duurzaam bier

Brouwer Bram met bier in de hand in een veld met graan Het eigen gebrouwen bier is het nieuwste project van de Hoeve. Er is met Crowdaboutnow een crowdfunding gestart om een brouwinstallatie te kunnen financieren. Met eigen gerstvelden voor de whisky, hop en kruiden in het voedselbos mag een brouwerij natuurlijk niet ontbreken.

Het brouwen van bier is echt mijn grootste passie. Het assortiment en de oplage van de speciaalbieren is nu alleen veel te klein en dat willen we gaan uitbreiden. Ik kijk uit naar de whiskybarrel-aged bieren. Het bier wegleggen en laten rijpen op vers geleegde vaten van de eigen whiskystokerij!” Aldus Bram Huvenaars de brouwmeester van de Heische Hoeve.

Financieren met andere bierliefhebbers

Alleen financieren is lastig in een tijd waar corona de baas is. Wanneer er 30.000 euro opgehaald wordt met voorverkoop van pakketten bier, brouwworkshops en bier voor bedrijven of kroegen, kunnen er brouwketels worden aangeschaft. Op dit moment zijn er al meer dan 200 supporters die een pakket bier hebben gekocht waarmee 60% van het doelbedrag behaald is. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.crowdaboutnow.nl/bier en zo vóór 18 oktober een pakketje kopen om de lokale ondernemer te steunen in de droom voor meer producten, speciaalbieren, van eigen bodem.