Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het eerste echte koffiebier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het eerste echte koffiebier

25 oktober 2012 om 16:23

Hou je van koffie en bier? Deze twee kun je nu combineren! Twee Belgische broers hebben samen het eerste echte koffiebier van België op de markt gebracht.

Broers Wim en Johan Claes lanceren samen ‘Broeder Jacob Double Espresso’

Johan Claes van brouwerij Broeder en Wim Claes van koffiebranderij Java lanceerde hun diepbruine bier dat Jacob Double Espresso heet. Het bier heeft een alcohol percentage van 7,7%.

Koffiebier

Er bestonden al meerdere zware bieren met een lichte koffiesmaak. Maar dat heeft er in de meeste gevallen mee te maken dat de mout net als koffiebonen gebrand wordt. Door het branden van de mout komen er aroma's vrij die erg goed passen bij de gebrande koffiebonen. 'De koffiebieren die al verkrijgbaar waren bevatten in tegenstelling tot het Jacob Double Espresso bier geen echte koffie maar slechts koffie ectracten' aldus Johan Claes. In Amerika is koffiebier erg polulair. 'Daar liggen de koffiebieren met tientallen in de schappen'.

Lees ook

Echte koffie

Zoals eerder genoemd worden er in Jacob Double Espresso geen koffie extracten gebruikt maar echte koffie. 'En nog niet de minste' volgens Johan Claes. 'De Financa la Pita single estate koffie uit Guatemala wordt op zijn Turks gezet en aan het brouwsel toegvoegd'.

Waar te koop

Het bier wordt gebotteld in flessen van 0,75 liter. Later dit jaar zal het bier ook verkrijgbaar zijn in vaatjes en flesjes van 0,33 liter. In België is het bier verkrijgbaar in de horeca maar of dit bier ook in Nederland verkrijgbaar is weten we niet. Weet jij hoe dit bier smaakt of waar het te koop is, laat het ons dan weten.