Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwwedstrijd wordt gewonnen door Marc Vriens.

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

'Hobby Pils' heeft een winnaar

14 mei 2012 om 14:04

Marc Vriens mag zich de eerste man noemen die de bierbrouwwedstrijd 'Hobby Pils' heeft gewonnen. De wedstrijd werd georganiseerd door Brand en de Bierconsumentenvereniging PINT, met als reden hobbybrouwers uit te dagen een zo goed mogelijke pilsener te brouwen.

Brand pilsener logo
Brand pilsener

 'Hobby Pils'  bestond uit 65 inzendingen, 65 inzendingen waarvan iedere inzender ervan uitging de beste pilsener te hebben gebrouwd. In verschillende juryrondes werd voor een aantal al snel duidelijk dat de eerste plaats niet meer behaald kon worden. Terwijl de groep van verliezers steeds meer vorm begon te krijgen, bleef er een select gezelschap van tien mannen over!

Lees ook

Finalisten

Vijf van de tien mannen die overbleven waren; Joost Kock, Maarten Bruin, Jaap van Geel, Dennis Kort en Peter en Rene Vermirris.
De spanning was van de kopjes te snijden want de mannen beseften dat zij wel eens aan het langste eind konden trekken.
Dit koppel van vijf had echter nog tegenstand van nog een koppen van vijf, met onder andere Marc Vriens.

Het juryoordeel

De eindstrijd ging uiteindelijk tussen Marc Vriens uit Tilburg en Maarten Bruin uit Wijchen.
Peter van Besouw maakte uiteindelijke de winnaar bekend '' Het pilsener van Marc is heel goed in balans. Het is lekker hoppig en het heeft een fijnbloemige neus. Het was erg moeilijk om een eerste plaats te kiezen maar uiteindelijk hebben we gekozen voor het meest uitdagende bier.” Deze was meer gehopt waarbij Marc vertelde gebruikgemaakt te hebben van drie verschillende soorten hop''

't MAG Pilsener

't MAG pilsener is de naam zoals Mark Vriens het heeft genoemd.
De pilsener zal aankomend najaar eenmalig in Brand bierbrouwerij gebrouwd worden.
Ongeveer 116.000 flesjes zullen herkenbaar zijn als 't MAG Pilsener en zullen exclusief worden verkocht bij de volgende supermarkten: Mitra, en Jan Linders.

Cookie instellingen