Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoegaarden 0,0 presenteert nieuwe Bourgondische Perfect Serve

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoegaarden presenteert Bourgondische Perfect Serve

06 juli 2012 om 09:52

Culiconsultant Kevin Strubbe presenteert samen met TV-kok Robert Verweij de nieuwe Perfect Serve van Hoegaarden 0,0 witbier.

Hoegaarden wit 0,0%
Hoegaarden wit 0,0%

De tijd is rijp om alcoholvrij witbier op een nieuwe, bourgondische en hoogstaande wijze te presenteren. Zo blijkt uit onderzoek dat onder bierdrinkers via Survey Monkey is gehouden. Bijna 80% van de respondenten zou zich geen enkele situatie kunnen voorstellen waarop men zich zou schamen om een alcoholvrij witbier te bestellen. De nieuwe Perfect Serve vormt de aftrap van de Hoegaarden 0,0 Smaaktour waarin deze nieuwe alcoholvrije bierbeleving centraal staat.

De Perfect Serve

De enige manier waarop een Hoegaarden 0,0 witbier perfect smaakt is door een rustige, authentieke, Bourgondische ambiance op te zoeken en de volgende vier stappen uit te voeren:
1. Schenk de fles draaiend uit
2. Roer 1x met het staafje
3. Neem 1 slok
4. Roer nog 3x en…Lekker genieten!

Geur bepaalt de smaak

De Perfect Serve is uitgewerkt in samenwerking met een bierkeurmeester. Door het alcoholvrije bier draaiend in het glas te schenken komt het aroma beter vrij en proef je meer van het bier. 80% van de smaak van een bier wordt bepaald door de geur. Het roerstaafje vervangt het alom bekende citroenstampertje zodat zichtbaar is dat het om de alcoholvrije biervariant gaat. Citroen in het bier is niet nodig aangezien de brouwer het vleugje citroen al aan het bier heeft toegevoegd. Het roeren zorgt er nogmaals voor dat er lucht onder het bier komt en de aroma perfect in balans is.

Karen De Jongh, Brandmanager Hoegaarden:  “De nieuwe Perfect Serve richt zich naast presentatie vooral op het optimaliseren van de smaakbeleving. Dit blijkt een schot in de roos als we naar het onderzoek kijken. De respondenten beantwoorden op de vraag wat zij het belangrijkst vinden aan alcoholvrij witbier dat het qua smaak goed toegankelijk moet zijn (53%) en bovenal een verfrissend karakter (17%) moet hebben. Daar spelen we met de Hoegaarden 0,0 Perfect Serve en de Smaaktour perfect op in.”

Lees ook

Bijpassend hapje

Een onderdeel van de Hoegaarden 0,0 Perfect Serve is samen genieten van een bijpassend hapje. 86 procent van de respondenten vindt dat alcoholvrij witbier perfect te combineren is met een gerechtje. 42% zou het alcoholvrije bier drinken bij een lekkere, lichte lunch, 36% combineert het met hartige hapjes, 29% met nootjes en chips en 15% met een goed diner. Hoegaarden 0,0 heeft samen met TV-kok Robert Verweij en Culiconsultant Kevin Strubbe gekozen voor lichte bijpassende dipsausen gevuld met kip, tonijn en een Griekse yoghurtsaus.

Hoegaarden 0,0 Smaaktour

De lancering van de Perfect Serve vormt de aftrap van een Nederlandse Hoegaarden 0,0 Smaaktour.  Een authentieke Hoegaarden 0,0 Smaaktour bus laat Nederland kennismaken met de nieuwe (Bourgondische) alcoholvrije bierbeleving. Deze bestaat uit een rustmoment, de juiste inschenkmethode, een bier & gastronomie combinatie en samen genieten. Dat moment van rust blijkt ook voor de bierdrinker belangrijk. Op de vraag wat een belangrijke voorwaarde is voor het drinken van een alcoholvrij witbier geeft 30% aan een relaxte omgeving en 35% een moment van rust op een drukke dag. De Hoegaarden 0,0 Smaaktour gaat hiervoor zorgen met een ‘pop up terras’. Culiconsultant Kevin Strubbe rijdt met een speciaal team deze zomer door Nederland en staat in ieder geval op 5 juli in Amsterdam, 7 juli in Eindhoven, 5 augustus in Breda en 11 augustus in Scheveningen. Een Facebook-actie zorgt er bovendien voor dat dit pop-up terras ook bij iemand thuis zal komen.

Keuzemoment van drinken

Jaarlijks stijgt de afzet van alcoholvrij bier in Nederland met rond de 20 procent en drinkt minimaal 30 procent van de bierdrinkers alcoholvrij bier. In 2011 werd in de retail zelfs een stijging van het alcoholvrije segment van 27% gerealiseerd en overall van 36%. Uit het onderzoek blijkt dat alcoholvrij witbier niet alleen meer wordt gedronken omdat men nog moet rijden. Op de vraag wat het juiste moment zou zijn om alcoholvrij witbier te drinken zegt 11% het gezellig ’s avonds thuis te drinken, 7% bij een zakelijke lunch, 7% na het sporten, 10% op een terras en 3% na een dag shoppen. 59% vindt ’t nog altijd het juiste moment als er nog gereden moet worden. Daarmee is het een drank die prima past binnen  verantwoordt omgaan met alcohol. Alhoewel witbier vaak als zomerdrank wordt gezien vindt 39% van de respondenten dat de alcoholvrije biervariant het hele jaar door gedronken kan worden.

Hoegaarden

Hoegaarden Witbier is een ideaal zomerbier dat wordt geserveerd in het bekende zeshoekige glas. Andere bieren die deel uitmaken van de Hoegaarden-familie zijn Hoegaarden Rosée, Hoegaarden Citron, Hoegaarden Spéciale en Hoegaarden Grand Cru.