IJzerhard IPA uitgeschonken

IJzerhard van Oproer en Karel 5

Brouwerij Oproer en Karel 5 slaan de handen ineen om Utrecht en omstreken te verassen met een nieuw bier. De collab tussen de twee Utrechtse partijen levert smaakvolle sensaties op.

23 augustus 2018 om 10:25


Verveine uit eigen tuin

IJzerhard’ heet het bier van Oproer en Karel 5, dit is een andere benaming voor het kruid verveine. Samen met water, mout, hop en gist, is verveine het unieke 5de ingrediënt van het bier.

Vito Reekers, Chef de Cuisine van Restaurant Karel 5, kwam met het idee om dit kruid te gebruiken. Oproer houdt wel van een uitdaging en heeft geëxperimenteerd met dit bijzondere ingrediënt. Van de verveine uit de kruidentuin van Karel 5 is een thee gemaakt, wat de basis vormt voor deze frisse IPA.

IJzerhard IPA

IJzerhard IPA logoDe naam IJzerhard is niet alleen gekozen vanwege de verveine, maar ook doordat de naam past bij
de historie van het kloostercomplex uit 1348 waar Karel 5 tegenwoordig in is gevestigd. Eeuwen
geleden werd hier ook al bier gebrouwen door ridder-broeders. Zij vonden het drinken van bier
betrouwbaarder dan het drinken van water.

Het bier lag opgeslagen in de tongewelven, dit zijn nu de zalen Caves Caroli. In deze zalen zal op 9 september het bier met genodigden gelanceerd worden. Voor de hedendaagse ridders is het bier verkrijgbaar bij Karel 5, Oproer en diverse slijters en andere horeca zaken in Utrecht.

Karel 5 special

Van 20 augustus tot en met 8 september kan het bier met een bijpassend gerecht in Restaurant Karel 5 geproefd worden. Bij ieder menu geniet men van een extra gang; een heerlijke bier-spijs combinatie. Voor meer informatie en reserveren, ga naar www.karel5.nl/ijzerhard.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van King Kong

King Kong
De Cinema Brewers zijn filmmakers en bierbrouwers. Het is daarom niet zo gek dat deze commercial net een trailer van een film lijkt.

Meer reclames van King Kong

Laatste reacties