Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

In zes maanden tijd tachtig kinderen met alcoholvergiftiging

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • In 6 maanden tijd 80 kinderen met alcoholvergiftiging

In 6 maanden tijd 80 kinderen met alcoholvergiftiging

12 juni 2007 om 11:35

In de eerste helft van dit jaar zijn in Nederland ruim tachtig kinderen in het ziekenhuis opgenomen omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Dat zei dinsdag kinderarts Nico van der Lely, verbonden aan het ziekenhuis Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

In zes maanden tijd tachtig kinderen met alcoholvergiftiging

Van der Lely waarschuwde vorig jaar al dat het aantal kinderen dat veel te veel drinkt, enorm is gestegen. Hij zette een registratiesysteem op waarmee kan worden bekeken hoeveel kinderen die te veel hebben gedronken, worden opgenomen. Omdat nog niet alle meldingen van artsen bij hem binnen zijn, denkt hij dat het meer worden dan tachtig.

De kinderen zijn rond de 13 jaar oud en drinken vaak liters bier of sterke drank. Hij registreert kinderen tot en met 16 jaar oud. "Aan 17-jarigen begin ik niet eens meer."

Het alcoholgebruik kan ernstige gevolgen hebben. Zo maakte de kinderarts mee dat kinderen die een advies voor vwo hadden gekregen, afgleden naar vmbo-niveau. De oorzaak daarvan was alcoholgebruik, stelt Van der Lely.

Afgelopen weekeinde werd in Middelharnis nog een 12-jarige jongen aangetroffen die door overmatig alcoholgebruik in comateuze toestand was geraakt. Het jongetje was met twee 13-jarige vriendjes aan het voordrinken om daarna te gaan stappen. De alcohol was door een 16-jarige vriend gekocht.

Bron: NU.nl

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties