Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Inschrijven Dutch Beer Challenge kan t/m vrijdag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Inschrijven Dutch Beer Challenge kan t/m vrijdag

29 maart 2023 om 14:40

Nederlandse brouwerijen kunnen hun bieren nog t/m aanstaande vrijdag inschrijven voor de Dutch Beer Challenge, waarin men weer op zoek gaat naar het 'Beste bier van Nederland'.

Jurylid ruikt bier tijdens Dutch Beer Challenge
Dutch Beer Challenge 2023 logo
Jopen Mooie Nel

Dutch Beer Challenge - 9e editie

Op woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra), de wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren, zal opnieuw plaatsvinden in Rotterdam. Alle ruim 900 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben al één of meer van hun bieren ingeschreven, van grote bekende tot kleine onbekende brouwerijen. De inschrijving is nog open tot en met 31 maart 2023. Brouwerijen die nog kans willen maken op een bronzen, zilveren of gouden medaille in een bepaalde biercategorie moeten zich haasten. Registreren kan via https://www.dutchbeerchallenge.nl/registratie.

Op 19 april 2023 zal de competitie plaatsvinden in aanwezigheid van Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en ook weer internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. Mitra drankenspeciaalzaken heeft zich wederom als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Beste bier van Nederland 2023

Dutch Beer Challenge logo De vraag is: welke brouwerijen durven de competitie met elkaar aan te gaan en welk bier wordt de opvolger van tsvinden in aanwezigheid van Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en ook weer internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. Mitra drankenspeciaalzaken heeft zich wederom als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Beste bier van Nederland 2023

Dutch Beer Challenge logo De vraag is: welke brouwerijen durven de competitie met elkaar aan te gaan en welk bier wordt de opvolger van als het Beste Bier van Nederland in 2023?

Lees ook

Het aantal brouwerijen in Nederland is in 2022 stabiel gebleven met een kleine 1000 brouwerijen. Daarom blijft de Dutch Beer Challenge een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de vorige – achtste - editie van de Dutch Beer Challenge, waren er 550 Nederlandse bieren in competitie van 144 verschillende brouwerijen, waarna er aan 29 een gouden, 31 een zilveren en 36 een bronzen medaille werd toegekend. Voor de negende editie in 2023 rekent de organisatie, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, opnieuw op een groot aantal ingezonden bieren.

Bekendmaking winnaars op 11 mei 2023

De wedstrijdleiding maakt de medaillewinnaars bekend op donderdag 11 mei 2023. Dit zal zijn op de dag dat in Den Haag de Week van het Nederlandse Bier wordt geopend. Het definitieve programma hiervan zal nog nader bekend gemaakt worden maar zeker is dat dan ook bekendgemaakt zal worden welk bier verkozen is tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2023’, de overall winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2023 en de Mitra Award in ontvangst mag nemen.

Bezoek http://www.dutchbeerchallenge.nl/ voor meer informatie.

Cookie instellingen