Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

'It could only be Heineken' boek gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

'It could only be Heineken' boek gelanceerd

01 oktober 2020 om 13:04

Het nieuwe boek 'It could only be Heineken' toont de rijke historie van de grootste Nederlandse brouwer in 100 voorwerpen en verhalen. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Charlene de Carvalho-Heineken.

Charlene de Carvalho Heineken ontvangt het boek it could only be heineken
Heineken boek opengeslagen met een gesloten exemplaar eronder
Heineken boek opengeslagen met een foto van Gerard Adriaan Heineken op de linker pagina

Heineken boek

Begin deze week is het eerste exemplaar van het boek 'It could only be Heineken' in ontvangst genomen door Charlene de Carvalho-Heineken. Met dit rijk geïllustreerde boek belandt een schat aan verhalen op de koffietafel - of beter gezegd de biertafel. Het boek is uitgebracht door de Heineken Collection. Opmerkelijke weetjes, sappige anekdotes en indringende portretten schetsen de persoonlijkheden van 100 Heineken Stars: voorwerpen, affiches, foto's, films en kunstwerken uit de erfgoedcollectie die de bierbrouwer op initiatief van Alfred Heineken vanaf de jaren 1970 bijeenbracht. De verzameling van de Heineken Collection is inmiddels uitgegroeid tot ruim 120.000 tastbare herinneringen aan de geschiedenis van de onderneming.

Heineken Collection

It could only be Heineken boek De Heineken Collection bevindt zich, inclusief het depot met een groot deel van de collectie, in de Heineken Experience. In het Heritage Quarter worden daar bijna 200 objecten tentoongesteld en is precies te zien waar in 1957 een nieuw gebouw tegen het al bestaande gebouw uit 1935 aan werd gebouwd.

Lees ook

In het boek 'It could only be Heineken' worden 100 items uit de totale collectie op bijzondere wijze tot leven gebracht. De persoonlijke favoriete 'star' van Charlene de Carvalho-Heineken is de kruik. Deze kruik van 'Heineken & Co' is een voorbeeld van het allereerste verpakkingsmateriaal voor de consument, gebruikt in 1864-1870 voor de bovengistende bieren uit het Hooibergassortiment.

Kom alles te weten over de 'Heineken stars'

Benieuwd naar de briljante uitvinding waarmee stamvader Gerard Adriaan de naam Heineken vestigde? Ooit gehoord van het graanpaard of de gistpeer? En wat doet een oude Hollandse meester in de Heineken-collectie? 

Het boek geeft alle antwoorden en is het resultaat van een spannende zoektocht naar de historische verhalen die elk object met zich meedraagt. Door de tijd heen wordt uitgezoomd van Amsterdam naar Nederland, Europa en uiteindelijk de hele wereld. 

Vanaf morgen is 'It could only be Heineken' in de Nederlandse boekhandels en via de webshop van uitgever WBOOKS verkrijgbaar voor €29,95 in zowel Nederlands- als Engelstalige editie. In de Heineken Experience in Amsterdam is de Engelstalige editie van het boek te koop.

Charlene de Carvalho Heineken leest het boek it could only be heineken

Cookie instellingen