Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen aan tafel met De Librije: Librije\'s Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen aan tafel met De Librije: Librije's Bier

11 december 2013 om 14:35

Jopen Bierbrouwerij en driesterrenrestaurant De Librije hebben samen een bier ontwikkeld dat geschonken zal worden in de Jopenkerk en natuurlijk in Restaurant de Librije. Daarnaast wordt het bier verkocht in de webshop van Librije's winkel.

librije bier
etiket librije bier

Uitdaging

Jonnie en Therese Boer van De Librije zochten naar een sterk bier met kruidige en dropachtige smaken. De brouwers van Jopenbier gingen graag de uitdaging aan en presenteerden bestaande bieren om eerst de gewenste richting te bepalen.

Ingrediënten als gagel, jeneverbes, chilipeper en trekdrop worden met succes ingezet en donkere karamel moutsoorten geven het bier body en een zacht licht zoetige smaak met herkenbare duidelijke tonen van karamel, zoethout en drop. De nasmaak doet sterk denken aan rozijnen, salmiak en sinaasappel, terwijl de geur van rood fruit, zoethout en karamel overheerst. Het karaktervolle romige bier met een hoog alcoholpercentage ligt vol in de mond en weerspiegelt vakmanschap en de liefde voor speciaal bier.

Lees ook

Zwart gespoten flessen

Het bier zal niet alleen een genietbier zijn om zomaar te drinken, maar is ook goed inpasbaar als begeleider van spijzen. Librije's Bier, roodbruin tot kastanjebruin van kleur, helder met beige kleurig schuim is afgevuld in excentriek zwart gespoten champagne flessen en voorzien van het Librije kruidenbultje en het jaar van uitgifte.

De Librije

Het Zwolse succes van Jonnie en Therese Boer begon in 1993 toen zij Restaurant De Librije overnamen. Twee jonge inspirerende en ondernemende mensen die zich vanaf dag een op hun passie hebben gestort. "Passie" is dan ook hun lijfspreuk. Passie voor het koken, de wijnen, de gastronomie. De wereld van de Librije is de afgelopen 20 jaar steeds groter geworden. De basis is nog steeds De Librije, maar door de vraag van de gasten is deze 'familie' de afgelopen jaren uitgebreid. De Librije is niet meer alleen een restaurant, het is ook een vijfsterren hotel met een restaurant, kook- en wijnschool, wijnbar, cateringbedrijf Food on Tour en een winkel.

Waar te verkrijgen

Librije's Bier is per fles te verkrijgen via de webwinkel van de Librije en in de Jopenkerk