Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen lanceert achtste chapter: Enter the Matrix NEIPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen lanceert achtste chapter: Enter the Matrix NEIPA

03 augustus 2021 om 11:47

Voor Jopen betekent een nieuwe maand in 2021 een gloednieuw bier. Deze maand lanceert de Haarlemse brouwerij een NEIPA met de naam 'Enter the Matrix'.

Jopen enter the matrix blikje en tekst
Jopen Enter the Matrix logo
Vrouwen met Jopen Bier

Nieuwe maand, nieuw bier

Jopen Enter the Matrix NEIPA logo Een nieuwe maand en dat betekent voor de Haarlemse craft bier brouwerij Jopen dat het weer tijd is voor een gloednieuw biertje. Want zoals elke maand, brengen zij ook in augustus 2021 weer een uniek, verrassend en modern craft bier uit met de vertrouwde Jopen kwaliteit. 

Enter the Matrix is deze maand het antwoord op de vraag hoe Jopen een iconische New England IPA kan brouwen die naast citrus en tropische tonen, ook rood fruit geeft in de smaak.

Jopen Enter the Matrix

Het nieuwe Jopenbier is ontstaan door het gebruik van Europese hopsoorten om zo de uitdaging van het rode fruit naar boven te halen in de smaak aan te gaan. Ze maken gebruik van een unieke Franse hopsoort Barbe Rouge in combinatie met de Duitse Calista en Mosaic. Waar de Amerikaanse hopsoorten bekend staan om hun aromatische intensiteit, brengt de Enter the Matrix hetzelfde level met de Europese varianten.

Jopen verrast met de New England IPA (NEIPA) ook met het alcoholpercentage van 6,5%, waar zij eerder kozen voor een NEIPA in de sessionstijl met 5,3% (denk aan de alom geliefde Blurred Lines) of een Double NEIPA vanaf 8%.

Lees ook

Resulterend in een juicy en hoppig Jopenbiertje met een fruitige en tropische én citrussmaak in combinatie met een lage bitterheid en een touch of rood fruit. Cheers!

We are (J)open

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craft bieren, voortgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de 'we are never done' mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craft bier pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.