Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kaapse Brouwers lanceren protestbier als steun voor horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kaapse Brouwers lanceren protestbier als steun voor horecakrachten

10 november 2020 om 10:53

De Rotterdamse brouwerij Kaapse Brouwers heeft een protestbier gelanceerd om de horeca te steunen. Het bier met de naam Kaapse Mark is vernoemd naar premier Mark Rutte.

Mark Rutte lachend met een blikje Kaapse Mark speciaalbier in de hand
Kaapse Mark speciaalbier logo
Kaapse Brouwers bieren

Kaapse Mark speciaalbier

Kaapse Mark is een speciaalbier met maar 2,9% alcohol. Er is voor een bier met dit alcoholpercentage gekozen omdat er slechts 2,9% van de besmettingen met het coronavirus in de horeca plaatsvonden. Desondanks koos het kabinet voor de maatregel om de gehele horeca opnieuw te sluiten. Het protestbier dat de brouwers op de markt brengen krijgt daarom de naam Kaapse Mark, vernoemd naar premier Mark Rutte. 

Opbrengsten voor medewerkers

De opbrengsten zullen ten goede komen aan de horecamedewerkers van de brouwerij en hun bijbehorende horecagelegenheden. Vooraal oproepkrachten hebben het op dit moment zwaar te verduren, veel van hen zitten nu zonder werk. Om deze medewerkers een hart onder de riem te steken gaan de opbrengsten van het bier naar hen. 

Lees ook

De webshop is geopend om een pre-order te plaatsen. De verwachting is dat het bier over uiterlijk drie weken wordt uitgeleverd.

Kaapse Mark speciaalbier etiket