Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Langste bierkratten brug ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Langste bierkratten brug ter wereld

14 september 2012 om 12:27

Studenten van de TU/e in Eindhoven hebben een brug van 19,55 meter gebouwd die alleen bestaat uit Bavaria bierkratjes.

Bierkratten brug Eindhoven
Bavaria
Bavaria

In samenwerking met bierbrouwer Bavaria hebben bijna 60 studenten van de TU/e (Technische universiteit in Eindhoven) de langste bierkratten brug ter wereld gebouwd.

Het record

De brug had in eerste instantie een lengte van 17,30 meter, maar dat was nog niet genoeg voor de studenten.
Even leek het mis te gaan toen er een aantal kratten naar benden kwamen vallen maar de kratten werden weer op hun plaats gezet, en met de toevoeging van een aantal flesjes water bleef de brug weer staan.
Het eerste record van 17,30 meter was een feit. Maar voor de studenten was dat nog niet lang genoeg. Een aantal kratten werden verwijderd en de brug had toen een lengte van 19,55 meter. Na een uur wachten was ook dit record officieel en is het oude record van 15 meter gevestigd door de technische universiteit in Delft in een klap verpulverd.

Lees ook

Het bouwen

Aan het ontwikkelen van het plan voor de recordpoging hebben de bouwkunde studenten 10 maanden lang gewerkt. Het ontwerp is uitgebreid getest om er zeker van te zijn dat de brug zou blijven staan zonder dat deze ondersteund zou worden. Er zijn in totaal 45.792 flesjes water gebruikt om de brug in de juiste balans te brengen.

Aan het bouwen van de brug zelf hebben hebben in totaal bijna 60 studenten  4 dagen lang gewerkt. Bavaria heeft 20.000 bierkratjes ter beschikking gesteld om de recordpoging mogelijk te kunnen maken.

Om het record te behalen moest de brug 1 uur lang blijven staan zonder op welke wijze dan ook ondersteund te worden. Als dit lukte was het record officieel. En gelukkig, na een uur stond de brug nog recht overeind.