Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leffe bierbrood door Robèrt van Beckhoven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Leffe bierbrood door robert van beckhoven

Leffe bierbrood door Robèrt van Beckhoven

17 oktober 2017 om 09:15

Vandaag wordt het Leffe bierbrood onthuld door Robèrt Van Beckhoven, de enige bakker in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt.

Robèrt maakt Leffe bierbrood
Leffe Blond
Leffe Tripel

Vanaf 1 november

Van Beckhoven, bekend van zijn rol als jurylid in de populaire tv-serie Heel Holland Bakt, koos Leffe bier als basisingrediënt voor zijn bierbrood. Vanaf 1 november is het brood verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, diverse cafés, en in de bakkerij van Robèrt Van Beckhoven.

Meester Boulanger

Leffe bierAls Meester Boulanger maakt Robèrt alleen gebruik van de beste ingrediënten. Als basis voor het bierbrood gebruikt hij drie verschillende soorten Leffe abdijbier: Blond, Bruin en Tripel. Het brood komt daardoor in drie varianten: zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet. De combinatie bier en brood gaat al eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, zijn gemaakt van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.

Voor Robèrt bleek zijn brooddeeg tezamen met de smaak van het abdijbier een gouden combinatie: “Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak, en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.”

Abdijbrood

Het Leffe bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. Om ervoor te zorgen dat het brood de beste kwaliteit heeft, wordt elk ingrediënt met veel aandacht bereid. Zo worden de roggekorrels uren geweekt in abdijbier. Hier wordt ruim de tijd voor genomen, zodat de korrels zich tot en met de kern vol kunnen zuigen met het bier. Na afloop zijn ze helemaal verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen. Daarna worden ze gekookt en blijft alleen de smaak van het bier over.

Bierbrood mix

Robèrt met zijn Leffe bierbroodVanaf 1 november kunnen bier- en foodliefhebbers ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Robèrt een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken. Bekijk de Tutorial in het filmpje onderaan dit artikel, zodat jij je Leffe Bierbrood kunt gaan bakken. 

Naast de bierbrood mix krijgt men een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Catharina van der Zee (gast) op 20-01-2018 om 00:10:13

Bijzonder lekker lekker en makkelijk. Helaas woon ik niet inOisterwijk. Dus...u raadt het al. Geen bierbrood meer.

Johan Dunnewind (gast) op 04-01-2018 om 17:02:29

hallo ik had 2 bierbroden en die vonden wij zooooooo lekker . dat ik zou willen weten waar ik ze kan kopen .

Zie meer reacties

Zie minder reacties